Erősítenék a mezőőri szolgálatot, jelentette be Nagy István

borsodihir.hu

2019.11.09. 14:26

Erősítenék a mezőőri szolgálatot, jelentette be Nagy István
A mezőőri szolgálatot elindulna azokon a településeken, ahol még nem működik

Cél a zártkerti, szántóföldi, mezei, erdei lopások megelőzése.

A mezőri tevékenység hatékonyságának növelése érdekében célszerű a mezőőrök és polgárőrök együttműködését tovább mélyítenünk, ezért az Agrárminisztérium és az Országos Polgárőr Szövetség közös programot indít – jelentette be Nagy István agrárminiszter november 9-én Lajosmizsén. Az Agrárminisztérium 40 millió forintot biztosít a vállaláshoz.

A tárcavezető ismertette: az Országos Rendőr-főkapitányság szakmai felügyeletével induló programban az Országos Polgárőr Szövetség 2000 egyesülete és mintegy 63 ezer polgárőre vesz részt, beleértve a lovas tagozatot is. Hozzátette, az említett mintegy 40 millió forint fedezi a mezőőri szolgálat ellátásával járó költségeket, továbbá lefedi a külterületek biztonságát, és a termésbiztonságot szolgáló program forrás- és eszközigényét is.

Cél a jogsértések – a zártkerti, szántóföldi, mezei, erdei lopások – megelőzése, a tanyákon és külterületeken élők biztonságának garantálása, a gazdaságok, nagy értékű eszközök, üdülők védelme, valamint a mezőőri teendők ellátása azokon a településeken, ahol még nem működik szervezett mezőőri szolgálat, illetve tevékeny szerepvállalás a környezet- és természetvédelemben.
polgárőrségAgrárminisztériumNagy Istvánmezőőrség

Szóljon hozzá!

Hirdetés