Itt az eredmény. Megismételték a választást Nyéstán

MTI/Borsodihír

2019.11.11. 11:44

Itt az eredmény. Megismételték a választást Nyéstán

Nem kapkodták el az eredmény kihirdetését.

Fehér Gyula lett a polgármester a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nyéstán, ahol vasárnap megismételték az önkormányzati választást, mert a helyi választási iroda nem hitesítette az eredményt október 13-án.

A település honlapjára hétfőn, késő délelőtt feltett jegyzőkönyv szerint a község névjegyzékében szereplők három független polgármester-jelölt közül választhattak.
Mikó Norbert 37, Fehér Gyula 42 voksot kapott, Szabó Tamás Ákosra senki nem szavazott. A képviselő-testületi helyekért öten indultak, közülük Mata László és Fehér-Vigóczki Ildikó lett önkormányzati képviselő. Valamennyien független jelöltek.

Nyésta volt az országban az egyetlen település október 13-án, amelynek választási eredményeiről a választási iroda a szavazás után nem közölt adatokat. A településen a választásra jogosultak számának irreális növekedése miatt tartottak megismételt szavazást.

A 2014-es választáson Bárdos Ferenc független jelölt kapta a legtöbb szavazatot, s a szintén független Berényi Anikó és Vaszily Sándor lett testületi tag.

választás2019

Szóljon hozzá!

Hirdetés