Hirdetés
Hirdetés

Megtalálták a bőcsi asszony halálra gázolóját

| 2019. 11. 21. | 11:45:00
Segítségnyújtás elmulasztása a gyanú.
Megtalálták a bőcsi asszony halálra gázolóját
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság november 20-án rendőrségi felhívást tett közzé, melyben tudatta, hogy a Miskolci Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettessel szemben.

Mivel a halálos kimenetelű közúti közlekedési balesettel kapcsolatban a gépjármű vezetőjének az azonosítása megtörtént, az eljárást folytató rendőri szerv november 20-án a kiadott felhívást visszavonta.

46 éves helyi nő

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság segítségnyújtás elmulasztása bűntett, továbbá halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 46 éves bőcsi nővel szemben.

A gyanúsított november 20-án 6.30 perc körül Bőcsön, a Rákóczi utcán gépjárművével elütött egy kerékpárral közlekedő 63 éves helyi asszonyt. A kerékpáros hölgy a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt, míg a sofőr megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A rendőrök azonosították és november 20-án a késő esti órákban gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható sofőrt.

Gyanúsítotti kihallgatása során a nő nem tett vallomást.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértők bevonásával vizsgálja a halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset körülményeit.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a most bekövetkezett tragédia kapcsán ismételten felhívja a közlekedők figyelmét a láthatóság és a látás fontosságára.

Az őszi reggeli olykor esős, párás időjárás során fontos, hogy a kerékpárral közlekedők használják biciklijük világítóberendezéseit és indokolt esetben a reggeli pirkadatkor és az esti szürkületben lakott területen belül is viseljenek láthatósági mellényt. A gépjárművezetők pedig fordítsanak kiemelt figyelmet arra, hogy autójuk lámpái megfelelően világítsanak, továbbá ablaktörlő lapátjaik kifogástalanul működjenek! Fontos továbbá, hogy a sofőr gondoskodjon gépjárműve szélvédőinek megfelelő páramentesítéséről is.

[Beillesztett cikk: Halálos balesetet okozott, majd elhajtott a sofőr Bőcsön]

 

Hirdetés
Hirdetés