Hirdetés
Hirdetés

Megválasztották a városi holding igazgatóságát

| 2019. 11. 25. | 21:07:00
Rutin és fiatalos ambíciók keverednek a városi cégeket tömörítő gazdasági társaság vezetésében. 
Megválasztották a városi holding igazgatóságát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megválasztotta a miskolci városi közgyűlés legutóbbi ülésén a Miskolc Holding Igazgatótanácsának tagjait.

Dimény Imre
Jogász-közgazdász, 41 éves, nős, 1 gyermek édesapja. Diplomáit a Miskolci Egyetemen szerezte 1998-2006 között. Szakmai életútja során részt vett már több, a Miskolc Holding hasonlóan működő cégcsoport vezetésében. Projektmenedzsment tapasztalatait az egyedi kormánydöntésen alapuló beruházásoktól a kkv-k fejlesztésén keresztül az önkormányzati gazdaság-és városfejlesztési projektekkel bezárólag szerezte. Immár 15 éve az Első Miskolci Lions Club tagja, szereti a sportot, aktívan kézilabdázott többek között a Diósgyőri Kézilabda Clubban.  

Iván Tamás
Miskolcon született, azóta is a megyeszékhelyen él. 1978-ban diplomázott az NME gépészmérnöki karán. Házas, két felnőtt gyermeke van, három hónapja nagyszülők is a feleségével. 15 évig dolgozott a DIGÉP-ben, ebből 10 évig a szerencsi Szivattyúgyár főmérnökeként. 1997-től saját cégét vezeti. Cége legnagyobb árbevételű tevékenységi köre az egyedi tervezésű acélszerkezetek gyártásában, építésében való részvétel.  

Kamarás Miklós
Magas szintű műszaki és közgazdasági végzettséggel és több évtizedes vállalatvezetői, valamint részvénytársaság irányítási tapasztalattal rendelkezik. A rendszerváltozást követően több fontos, kizárólagos, vagy jelentős állami tulajdonú társaság operatív vezetője, illetve vezető tisztségviselője volt (ÁPV Zrt., MNV Zrt., MÁV Zrt., MOL Nyrt). 2004-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti keresztje kitüntetést kapott. Jelenleg a Budapesti Közlekedési Zrt. igazgatósági elnökeként, a MOL Petrolkémia Zrt. felügylőbizottsága tagjaként és a résztulajdonában álló TRACE 2002 Befektetési Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójaként dolgozik. Budapesten él, két felnőtt gyermeke, hat unokája van.

Szűcs Ferenc
A Széchenyi István Műszaki Főiskola Vezetéknélküli távközléstechnikai szakán szerzett villamos üzemmérnöki diplomát 1992-ben, majd 1996-ban a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán mérnök-közgazdászi diplomát. Szakmai pályafutását az Antenna Hungária Zrt. Emődi Üzemigazgatóságán kezdte, ahol szervizmérnökként dolgozott. 1997-től magyar és nemzetközi hátterű cégeknél (Antenna Hungária, Vivendi, Radiant, Magyar Telekom csoport) töltött be vezető pozíciókat. Alapító tagja volt a TETRA Fórum Hungary Egyesületnek, amely kulcsszerepet játszott a magyarországi készenléti TETRA szolgáltatás elindításában. Stratégiai, üzletfejlesztési, beruházási, K+F és üzemeltetési területen széleskörű szakmai tapasztalattal rendelkezik, számos országos jelentőségű magyar és nemzetközi projektben vett részt, aktív részese volt a földfelszíni, műholdas és kábeles digitális tv szolgáltatások magyarországi bevezetésének.

​Varga Zoltán
36 éves, családos. A Miskolci Egyetem Gépészmérnöki karán szerezte diplomáját műszaki informatikusként 2007-ben. Üzlettársával egyetemista koruk óta vállalkoznak. 2007-ben alapították a Szállás.hu -t, mellyel meghatározó szereplőivé váltak a magyar turizmusnak, így a nemzetközi terjeszkedés útjára léptek. 2011-ben az Év Fiatal Vállalkozója díjjal jutalmazták. 2014-ben a Deloitte Közép-Európai Technology Fast 50 versenyének, a régió leggyorsabban fejlődő technológiai cégének járó díjat vették át. A mára már 300 főt foglalkoztató céget 2015 végén felvásárolta a PortfoLion Regionális Magántőkealap. Cégei informatikával, kereskedelemmel, ingatlan-hasznosítással foglalkoznak. Az online területen megszerzett tudását a Pepita.hu online marketplace fejlesztésében kamatoztatja.

Hirdetés
Hirdetés