Nagyon keresik a munkaerőt a miskolci turizmusba

borsodihir.hu

2019.11.14. 10:47

Nagyon keresik a munkaerőt a miskolci turizmusba

Egyre nő a vendégforgalom.

Jelentős vendégforgalom-bővülésnek voltak tanúi a miskolci turisztikai ágazatban dolgozó vállalkozások az elmúlt években Miskolcon. A statisztikák szerint 2018-ban 184 ezer látogató 422 ezer vendégéjszakát töltött el a városban, ami csaknem a duplája a 2010-es adatoknak. A tervek szerint 2020-ban nyílik a Miskolctapolcai Strandfürdő II. ütemeként elkészülő óriási fürdőberuházás. A 13 milliárd forintos fejlesztés eredményeképpen éves szinten 280 ezer vendég befogadására lesz alkalmas a komplexum. A városban azonban nemcsak ez az egy turisztikai attrakciófejlesztés van folyamatban, ami azt jelenti, hogy hamarosan a jelenleginél is nagyobb igény lesz a megfelelő felkészültségű turisztikai szakemberekre, hiszen a növekvő vendégforgalomhoz növekvő szakképzett munkaerőre is szükség van.

– Folyamatosan állásinterjúztatunk, a tapasztalat azonban az, hogy egyre nehezebb megfelelő munkatársakat találni – mondta egy belvárosi szálloda és étterem tulajdonosa. Az attrakciók esetében is hasonló a tapasztalat: a miskolci Paktum iroda egyik partnere a Barlangfürdőt és a miskolci strandokat üzemeltető Miskolci Fürdők Kft., ahol jelenleg is több nyitott pozíció van meghirdetve, de kiemelhető többek között a lillafüredi Szent István-barlang és Anna-barlang is, ahová az év folyamán többször keresett barlangi túravezetőket a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.

Miskolc Foglalkoztatási Paktum Programjának fontos célja a miskolci cégek munkaerő-szükségletének feltérképezése, valamint a megfelelő munkaerő megtalálásának elősegítése helyi, valamint országos szinten is. A paktum szakmai partnere a Miskolci Egyetem, amelynek képzései a turizmus területén is nyomon követik a munkaerőigényeket.

A Paktum iroda segíti az álláskeresőket az ideális munkahely megtalálásában, a képzések felkutatásában és az állásinterjúkra való felkészülésben is. Eredményességét jól mutatja, hogy 2018 március óta mintegy 600 embernek segített az elsődleges munkaerőpiacon elhelyezkedni.
turizmus

Szóljon hozzá!

Hirdetés