Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Riasztólövést adott le az ózdi rendőrt, mert fiatalok provokálták

| 2019. 11. 20. | 11:43:00
Becsmérelték, fenyegették a szolgálaton kívüli egyenruhást.
Riasztólövést adott le az ózdi rendőrt, mert fiatalok provokálták
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség november 20-án vádat emelt négy férfi – köztük három fiatalkorú – ellen zaklatás vétsége miatt. A vád szerint az egyik fiatalkorú vádlott 2017 szeptemberében, Ózdon meglátta a szolgálaton kívüli rendőr sértettet, aki egy zöldséges előtt dohányzott. A vádlott elindult a sértett irányába, közben a rendőri mivoltát becsmérlő, sértő kijelentéseket tett, és verekedni hívta. A rendőr megkérdezte a vádlottól, hogy mi a gondja, erre ő azzal fenyegetőzött, hogy társaival együtt kinyírja. A rendőr átsétált az utca másik oldalára, mire a vádlott rögtön hátrálni kezdett, majd beszaladt egy udvarrészbe.

Pár perc elteltével azonban további három társával együtt kijött az udvarból, odamentek a sértetthez, és 2-3 méter távolságból felváltva mind a négyen ordibálni kezdtek vele, ismét rendőri mivoltában szidalmazták, megpróbáltak verekedést kezdeményezni, közben azzal fenyegették, hogy meg fog halni.

A fiatalkorú, aki kezdeményezte a szidalmazást a rendőr felé lépett, lábával dobbantott, és hogy ráijesszen a sértettre, bokszoló állásba állt. Ekkor a rendőr a zsebéből elővett egy gázspray-t, szemen fújta a vádlottat, így megakadályozva a támadást. Ezt látva a másik három vádlott szintén egy-egy lépést tettek a rendőr felé, aki erre az engedéllyel magánál tartott gázriasztófegyverét elővette, csőre töltötte, majd a magasba emelte, a levegőbe célzott és riasztólövést adott le, mire mind a négy vádlott elszaladt a helyszínről.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés