Hirdetés
Hirdetés

Szakított a honvédség a miskolci nőt összevissza verő tartalékos katonával

| 2019. 11. 14. | 08:50:00
Az alezredesi rangban szolgáló sárospataki férfit súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki.
Szakított a honvédség a miskolci nőt összevissza verő tartalékos katonával
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kezdeményezte a távoltartás elrendelését a rendőrség egy tartalékos katonatiszt ellen, aki a gyanú szerint brutálisan összevert egy nőt november 14-én Bujákon. A férfit súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki.

Nágel Tamás, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense november 13-án közölte: az ügyben az újabb adatok alapján a Pásztói Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében kezdeményezte, hogy az illetékes ügyészség indítványozza a bíróságon a távoltartás elrendelését. Kiemelte továbbá, hogy a büntetőeljárásban érintett férfi nem volt és jelenleg sem a rendőrség állományának tagja.

A nő a saját Facebook-oldalán fényképekkel osztotta meg a párkapcsolatában történteket. Azt írta: a férfi – aki katonai főiskolát is végzett és alezredes – nem először bántalmazta. Ezúttal eltörte az orrát, a fejét és a testét ököllel szétzúzta, a haját kitépte, és majdnem megfojtotta.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI megkeresésére közölte: a HM és a Magyar Honvédség – az önkéntes tartalékos katonák esetében is – elítéli a nők elleni erőszak minden formáját. Az eset kapcsán intézkedtek az érintett tartalékos katona szolgálati viszonyának soron kívüli megszüntetéséről. 

A miskolci Orosz Bernadett a Facebookon osztotta meg a vele történteket. Azért, írta, hogy mások okuljanak belőle, és idejében meneküljenek, ha egy nárcisztikus személlyel bonyolódnak párkapcsolatba. A hatgyerekes anya és K. István viszonya tavaly októberben kezdődött, Bernadett szerint „olyan se veled, se nélküled kapcsolat volt az övék”, már csak azért is, mert ő Miskolcon, a férfi pedig, aki a nő elmondása szerint egy nyugalmazott katonai alezredes, Sárospatakon élt.

A rendőrségi cáfolat azért született, mert a nő az Indexnek azt mondta, szombati bántalmazása után távoltartást és személyi védelmet is kért, de kérését elutasították. 

Hirdetés
Hirdetés