Hirdetés
Hirdetés

Több mint 20 millió érkezett Borsodba

| 2019. 11. 21. | 19:43:00
Sikeresen pályáztak.
Több mint 20 millió érkezett Borsodba
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség 2019. évi pályázatán harminc Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkéntes tűzoltó egyesület és két mentőszervezet részesült sikeres elbírálásban.

A pályázatot márciusban írták ki, amelyen a korábbi évekhez hasonlóan a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkéntes szervezetek is jelentős támogatáshoz jutottak.

Az elnyert eszközöket Sátoraljaújhelyen, Miskolcon és Tiszaújvárosban adta át Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató és Tóbis Gábor tűzoltó ezredes, az igazgatóság gazdasági igazgató helyettese.

A pályázó önkéntes egyesületek 20 745 056 forint összértékben kaptak támogatást a tűzoltási, műszaki mentési tevékenységükhöz szükséges technikai eszközparkjuk javítására, valamint az üzemeltetési költségek és az önkéntes tűzoltók oktatására.

Az önkéntes mentőszervezetek összesen 2 487 229 forint értékű támogatást nyertek el, amelyet a feladataikhoz kapcsolódó működési és fejlesztési költségekre, eszközpark fejlesztésre, továbbképzésekre, valamint tevékenységi körük bővítésére fordíthatnak.

Hirdetés
Hirdetés