Több száz millióból vezetik el a belvizet Szerencsen

borsodihir.hu

2019.11.11. 13:34

Több száz millióból vezetik el a belvizet Szerencsen
A kép illusztráció.

Javítják a város környezeti állapotát.

Fejlesztik a belterületi vízelvezető-rendszert a városban összesen nettó 296 millió forintért a projekt megvalósításának harmadik, negyedik és ötödik üteme kapcsán. Cél a város környezeti állapotának javítása, a belvíz és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése a külterületről érkező vizek övárkokkal történő felfogásával, a belterületi csapadékvíz-elvezető árokrendszer kiépítésével összehangolt fejlesztéseken keresztül, továbbá a létrejövő rendszerek biztonságos üzemeltetése - a rendszerszemlélet figyelembevételével – a teljes vízgyűjtő területen.

A november 11-i Közbeszerzési Értesítő szerint a fejlesztés érinti a Fecskés városrészt, így a Dobó Katica utat, a Kazinczy, az Arany János, az Ady Endre utcákat, a 3614-es számú utat, a belterületi 2195-ös utat és a mezőzombori bel- és külterület egyes részeit. Emellett nettó 98,4 millió forintot fordítanak az Ondi út melletti és a Fecskés városrészre, ahol a tervezett vízelvezető-rendszer 2 829 méter. A következő ütemben nettó 97,9 millió forintból fejlesztik a Szerencs-Ond városrészt, a Malomárkot, az Arad utcai árkot, a Vártó levezetőcsatornát és a Rákóczi úti csapadékcsatornát. 

A munkáról szóló vállalkozási szerződést október 30-án kötötte a lebesbényei Cs-Ker Tranzit Kft., mint nyertes ajánlattevő és az önkormányzat képviselője. A projektre a békési Békés Drén Kft. is pályázott.
Szerencsközbeszerzéscsapadékvíz-elvezetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés