Új gyárigazgató Miskolcon

borsodihir.hu

2019.11.04. 16:05

Új gyárigazgató Miskolcon

Nem lesz idegen számára a város.

Hirdetés

Szabó-Lukovszki Bélát, a LEAR Corporation gyöngyösi és gödöllői gyárának korábbi vezetőjét, magyarországi és oroszországi gyárakért felelős operációs igazgatóját nevezték ki az SEG Automotive magyarországi gyárának műszaki gyárigazgatójává.

Október 1-jétől Szabó-Lukovszki Béla vette át a műszaki gyárigazgatói posztot Günter Schulze-tól. Uwe Mang gazdasági ügyvezető igazgatóval közösen vezetik a miskolci gyárat. 

Az SEG Automotive vezető globális beszállító az autóiparban, 14 országban rendelkezik telephellyel világszerte, és ezek közül Miskolc ad otthont az SEG Automotive legnagyobb európai gyárának.  A miskolci telephelyen a gyártáson felül fejlesztő központ is található, mely önindítók és generátorok fejlesztésével foglalkozik, valamint részt vesz Boost Recuperation Machine (BRM) fejlesztésében is, melyet az EU ökoinnovációként ismert el.

Szabó-Lukovszki Béla ismerős Miskolcon, mivel gépészmérnöki diplomáját a Miskolci Egyetemen szerezte, mellyel új munkáltatója is szorosan együttműködik. Az autóiparban is tapasztalt vezetőnek számít. Mielőtt csatlakozott a Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft.-hez, vezette a globális autóipari beszállító, a LEAR Corporation gyöngyösi és gödöllői gyárát. Legutóbb pedig előző munkáltatója magyarországi és oroszországi gyárakért felelős operációs igazgatója volt.

Szabó-Lukovszki Béla gépészmérnöki diplomáját a Miskolci Egyetemen szerezte. Ezen felül tanári diplomát is szerzett (fizika szakon) az Eszterházy Károly Főiskolán és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem. A salgótarjáni Petőfi Sándor Iskola igazgatói posztot maga mögött hagyva csatlakozott a LEAR Corporation-höz folyamatmérnökként, később gyár szintű üzemmérnökség vezető, mérnökségi- és termék projektvezető, majd gyár szintű mérnökségi igazgató. 2011 és 2014 között a gyöngyösi gyár vezetője, 2014-2016 között már a gyöngyösi és a gödöllői gyár vezetője. 2016-tól magyarországi és oroszországi gyárakért felelős operációs igazgató. 2019 augusztusában csatlakozik Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft.-hez műszaki gyárvezetőként.
SEG Automotive

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés