Hirdetés

Újra lesz Kocsonyafesztivál Miskolcon

| 2019. 11. 29. | 15:54:00
Jövő február közepén jön a háromnapos gasztroünnep.
Újra lesz Kocsonyafesztivál Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miskolcnak egykoron volt egy országszerte ismert, a miskolciak körében pedig legendás rendezvénye, a Kocsonyafesztivál. Ez később, az előző városvezetés alatt Kocsonyafarsanggá, Miskolci Farsanggá és egy névadó szponzornak köszönhetően Becherovka Farsanggá lett. Ahogy telt az idő, a rendezvény ázsiója folyamatosan csökkent, mert kiveszett belőle az, ami a Kocsonyafesztivált egykor igazán naggyá tette: Miskolc szeretete, az a város iránti rajongás, ami áthatott minden Kocsonyafesztivált, amibe beleszerettek az ide látogatók, és ami büszkévé tette a miskolciakat – közölte a városi önkormányzat november 29-én.

Veres Pál, aki a választások előtt azt ígérte, újra lesz Kocsonyafesztivál, hiszi, hogy ez a büszkeség újra megteremthető. A polgármester bejelentette: a Kocsonyafesztivál kényszerű száműzetését követően 2020. február 14-16-án hazatér Miskolcra.

Az elmúlt évek a névhasználat feletti pereskedéssel, politikai és jogi játszmákkal teltek, amin a város csak veszített. Ahogyan Rózsa Edit, a Miskolci Kocsonyafarsang alapítója, tulajdonosa mondta, Miskolc elveszítette a „kocsonyáját” és elveszítette a büszkeségének, a legendáinak egy darabját is azzal, hogy elűzték a kiváló minősítésű, többszörös megyei marketingdíjas, turisztikai nívódíjas nemzetközi fesztiválját, mely az ország harmadik legnagyobb szabadtéri téli rendezvénye volt. 

Veres Pál kinyilvánította azon szándékát – tartalmazza a közlemény –, hogy a jogok és márkanevek kérdését rendezi Miskolc, a Rózsa Edit javára döntő Kúria ítéletének megfelelően, hogy azokat a város jogszerűen használhassa a jövőben.

Hirdetés