A kormány milliókat ad a miskolci parókia felújítására

borsodihir.hu

2019.12.28. 13:24

A kormány milliókat ad a miskolci parókia felújítására
A kép illusztráció.

A vizsolyi egyházközösség is kap többlettámogatást.

Hirdetés

Fontos kormánydöntések jelentek meg az elmúlt napok közlönyeiben, ezekből ugyanis kiderült: van lehetőség az év végi költekezésre. A december 27-i Magyar Közlönyben megjelent adatok szerint jutott plusz pénz határon túli célokra, valamint az egyházaknak, de többlettámogatást kaptak különböző egyesületek, szövetségek és klubok is.

Egy határozattal a kormány összesen 4,5 milliárd forintot ad egyházi célú feladatokra és beruházásokra. A Miskolc-Belvárosi Református Egyházközösség 50 millió forintot fordíthat a református templom parókiájának külső és belső felújítására, és szintén 50 millió forintot költhet a Vizsolyi Református Egyházközösség biblia- és honismereti táborok szervezésére. 

Ezeken felül jutott pénz a alapítványok támogatására, a fegyveres testületek tagjainak is, ami összesen 82 milliárd forintos plusz kiadás az idei költségvetés terhére. Emellett a december 23-i Magyar Közlöny is fontos kormányzati döntéseket tartalmazott: 36,6 milliárd forint pluszpénz ment az egészségügyi ellátórendszerbe, és 44 milliárd forintot kapott a Miniszterelnöki kormányiroda egyéb működési célokra.
MiskolcVizsolytemplom

Szóljon hozzá!

Hirdetés