Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Adományfa épül Miskolcon

| 2019. 12. 05. | 10:13:00
Később eltüzelik. Nemzetközi alkotócsoport készíti a rendhagyó karácsonyfát.
Adományfa épül Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Advent ez évi legfőbb célja a rászorulók segítése, hogy mindenki méltóképp ünnepelhessen, hogy minden gyermeknek boldog karácsonya lehessen. Ezen célkitűzés szolgálatában, ezúttal nem élő fenyő áll majd a Városháza előtti téren, hanem egy különleges adományfa.

Az adományfa fogalmát a Hello Wood alkotócsoport teremtette meg még 2014-ben, mely azóta bejárta a világot. Lényege, hogy faszerkezetre építik a karácsonyfát formázó installációt, mely több tonnányi tűzifahasáb művészi összerendezése. Az adományfa nem csupán a karácsonyfa szerepét tölti be újragondolt változatban, hiszen karácsony elteltével elbontják, és a hasábok rászoruló családokhoz kerülnek.

A miskolci, mintegy 11 méter magas adományfa az önkormányzat, a Miskolc Holding és tagvállalatainak összefogásával valósul meg, hivatalos átadója december 6-án lesz a Városház téri Széchenyi-szobor előtti téren.

Építéséhez 20 tonna tűzifát használnak fel az építő művészek, mely a januári elbontást követően segítő szervezeteken keresztül jut el olyan rászoruló családokhoz, ahol az otthon melegének biztosítása nehézséget okoz. 

Az adományfa impozáns dísze lesz a város főterének. Világításának egyedi színjátéka és belső, látogatható terének izgalmas részletei miatt mindenkinek élmény lehet amellett, hogy az összefogás és a szeretet jelképe egyben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés