Hóhelyzet Miskolcon: dolgoznak a lapátok, a szórókocsik

civishir.hu

2019.12.02. 12:32

Hóhelyzet Miskolcon: dolgoznak a lapátok, a szórókocsik
A kép illusztráció

Fennakadások Komlóstetőn, Diósgyőrben, az Avason.

Hirdetés

Sok miskolcinak okoz bosszúságot a mostanra kialakult hóhelyzet. Veres Pál polgármester folyamatosan egyeztet a Miskolci Városgazda Kht. szakembereivel, hogy minél nagyobb erőket vessenek be annak érdekében, hogy a havazás inkább örömöt szerezzen, mint gondot okozzon. A szakemberek igyekeznek mihamarabb megoldani a problémákat, a közlekedőktől – gyalogosoktól, autósoktól egyaránt – pedig azt kérik, legyenek körültekintőek, óvatosak és vigyázzanak egymásra is!

Mintegy 250 ember dolgozik (közfoglalkoztatottak, illetve belső állomány) a Városgazda kötelékében az úgynevezett kézi síkosságmentesítésen a város utcáin. Az önkormányzati cég tájékoztatása szerint minden városrészben folyik a villamos- és autóbuszmegállók letakarítása a hótól. Ugyanígy a gyalogátkelőhelyeké is, bekötőutaké is.

A gépi hóeltakarítás, az utak csúszásmentessé tételének folyamatában hét gép vesz részt, amelyek jelenleg a következő körzetekben teljesítenek szolgálatot:

Bükkszentlászló, Berekalja, Kilián (Könyves Kálmán és Lorántffy utcák), Komlóstető, Bodótető, Feszty és Árok utcák, Görömböly, Hejőcsaba, Diósgyőri városrész, továbbá a csanyiki Állatkert.

Több lakossági bejelentés érkezett a Hóügyelet diszpécserszolgálatára a mellékutcákra vonatkozóan, elsősorban Miskolctapolcát, az Előhegy utcát, Görömbölyt illetően. Ezek segítik a Hóügyelet munkáját, továbbra is várják.

Az MVK-soknak a Bodótetőn és a Gömöri pályaudvarnál gyűlt meg a bajuk a közlekedési nehézségekkel a délelőtt folyamán, az illetékesek már dolgoznak a probléma megoldásán.

Útellenőri jelzések szerint akadtak fennakadások Komlóstetőn, a Diósgyőri városrészen, illetve az Avason is.

A Hóügyelet a lakossági bejelentéseket a +36 (70) 685 2000 telefonszámon, vagy a hougyelet@varosgazda.hu email címen fogadja.

Szóljon hozzá!

Hirdetés