Hirdetés
Hirdetés

Miskolci cég is kartellezett az uniós pénzekért

| 2019. 12. 05. | 16:11:00
Több mint 860 milliós bírságot szabtak ki az érintett vállalkozásokra.
Miskolci cég is kartellezett az uniós pénzekért
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy öt vállalkozás jogsértő magatartást tanúsított a jellemzően uniós támogatású pályázatok keretében hulladékkezelésre szolgáló gyűjtőedények, gépjárművek és berendezések beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárásokban. A GVH a cégekre összesen több mint 860 millió forintnyi bírságot szabott ki – olvasható a hivatal honlapján. Mint írják, vizsgálatuk feltárta, hogy 2014-ben és 2015-ben az érintett cégek, azaz, a JUMBO LOG Kft., a RESTONE Kft., a Profi-Bagger Kft., az M-U-T Kft. valamint a MENTO Kft.

az érintett közbeszerzéseken úgy indultak, hogy közben jogsértő tartalmú információkat osztottak meg egymással, egyeztették árajánlataikat, illetve előre meghatározták a nyertes vállalkozást.

A kartellel kapcsolatos bizonyítékokra a társaságoknál folytatott helyszíni kutatás során bukkantak. A hatóság a törvény alapján kiszabható maximális versenyfelügyeleti bírságot rótta ki a legtöbb érintett cégre.  Harminc százalékkal csökkentette azonban az ún. egyezségi eljárás keretében együttműködő, a jogsértést elismerő és jogorvoslati jogáról lemondó JUMBO LOG Kft., a RESTONE Kft. és a Profi-Bagger Kft. bírságát.

Hirdetés
Hirdetés