Sokmilliárdos beruházásokban bízik a miskolci városvezetés 

borsodihir.hu

2019.12.12. 15:35

Sokmilliárdos beruházásokban bízik a miskolci városvezetés 
Infrastruktúra-fejlesztés a déli ipari parkban (Fotó midip.hu)

A harmadik ütemmel, jövőre lezárulhat a déli iparterület kialakítása.

Hirdetés

Több mint 70 milliárd forint értékben terveznek magas hozzáadott értékű beruházásokat a vezető multinacionális nagyvállalatok Miskolcon: az elkövetkező két évben a legmodernebb technológiát hozzák majd a város ipari parkjaiba – olvasható a városházi közleményben.

Nemrég zárult le a Miskolci Déli Ipari Park, továbbá a 120 hektáros új iparterület infrastruktúrájának második fejlesztési üteme a 304-es út déli oldalán, az 1000 hektáros iparterület részeként. Az 1,5 milliárd forint uniós forrású fejlesztés eredményeként – írják – aszfaltos feltáró utakat, kerékpárutakat, járdákat, közvilágítást alakítottak ki, gondoskodtak a csapadékvíz-elvezetésről, elkészült a Hejő-patak mederrendezése. A harmadik ütem 2020-ban zárul, 1,9 milliárd forintból egyebek mellett a teljes iparterület elérhetővé válik aszfaltozott úton. 

A közlés szerint Miskolc környezetbarát és okos városfejlesztési irányvonalaként a geotermikus energia is a befektetők rendelkezésére áll. A green city elveknek való megfelelés azért lényeges – mutatnak rá –, mert a modern technológiai szintet képviselő vállalkozások előnyben részesítik azokat a befektetési célpontokat, ahol a környezetért való felelős társadalmi magatartás konkrét tevékenységekben is megnyilvánul. A környezet megóvása több cég tevékenységében is megjelenik, így októberben a GS Yuasa Magyarország Kft. megkezdte működését a Miskolci Déli Ipari Parkban, ahol elektromos autók számára gyártanak majd lítiumion-akkumulátorokat várhatóan a jövő évtől.

Bár a térségben is egyre csökken a munkaerő-tartalék – fogalmaznak –, a Miskolci Egyetem és a város szakképző intézményei a vállalkozások egyedi igényeit is figyelembe véve elősegítik a munkavállalók képzését, a miskolci Foglalkoztatási Paktum iroda pedig szolgáltatásaival segítséget nyújt a vállalatoknak a megfelelő munkavállaló megtalálásában.
Miskolcberuházásipari park

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés