Hirdetés
Hirdetés

Sportparkot és újabb szociális bérlakásokat alakítanak ki Hejőszalontán

| 2019. 12. 03. | 12:49:00
Több mint 110 millió forint jut fejlesztésre.
Sportparkot és újabb szociális bérlakásokat alakítanak ki Hejőszalontán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A miskolci székhelyű CreativEnergy Kft. végzi a komplex telep program infrastrukturális beruházással kapcsolatos munkákat, mely magában foglalja, hogy több ingatlanból szociális bérlakást alakítanak ki, szolgáltató pontot hoznak létre, valamint szabadtéri sportparkot és játszóteret létesítenek összesen nettó 116,5 millió forintból – olvasható a december 3-i Közbeszerzési Értesítőben.

Az augusztus 22-én aláírt vállalkozási szerződés szerint 6 ingatlant alakítanak át szociális bérlakássá, melyre 85,1 millió forintot fordít az önkormányzat uniós forrásból. A Petőfi út 28., a Rákóczi Ferenc utca 3., a Kossuth Lajos utca 3., a Kossuth Lajos utca 55., az Ady Endre utca 3., a Dózsa György utca 10. és a Petőfi utca 13. szám alatti épületeket felújítják. Kicserélik a homlokzati nyílászárókat, a belső ajtókat, a tetőt, szigetelik a padlásfödémet, vakolnak, glettelnek, festenek és korszerűsítik a fűtési rendszert.

Egy szolgáltató pontot is kialakítanak 19,9 millió forintból úgy, hogy egy meglévő épületet felújítanak, bővítenek. A munka során többek között betonoznak, falaznak, válaszfalak építenek, műanyag nyílászárókat építenek be. Emellett festenek, vakolnak, szigetelnek, kicserélik a padlóburkolatokat. Korszerűsítik a vízhálózatot és a fűtési rendszert is, valamint járdát építenek.

Szabadtéri sportparkot és játszóteret alakítanak ki nettó 11,4 millió forintból. Ebből az összegből betonalapokat készítenek az eszközök számára, füvesítenek, kerti, sport, játszótéri és egyéb eszközöket telepítenek, növényeket ültetnek.

Hirdetés
Hirdetés