Hirdetés
Hirdetés

Súlyos adománycsomagot oszt Borsodban a Vöröskereszt

| 2019. 12. 16. | 11:45:00
Szalaszenden és Miskolcon is osztanak.
Súlyos adománycsomagot oszt Borsodban a Vöröskereszt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vidéki helyszíneken és a megyeszékhelyen is elkezdődött az elmúlt hónapokban gyűjtött tartós élelmiszerek eljuttatása a rászoruló családokhoz és az idős egyedülállókhoz. A megye 8 nagyobb városában szervezett adományozásból származó több ezer kilogramm alapanyagból – liszt, cukor, olaj, száraz bab és lencse, rizs stb. – kb. 20 kilogrammos csomagokat készítenek a Magyar Vöröskereszt munkatársai.

A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete ezeket a felajánlásokat kiegészíti: a Szeretet Sütigyár bevételéből és pénzbeli felajánlásokból további tartós élelmiszert, tisztasági és tisztítószert vásárol.

Kiemelt helyszínek

December 17., 14 óra. Szalaszend – Óvoda – A megyei szervezet 65 rászoruló családnak ad át tisztasági és tisztítószerekkel teli csomagot, valamint szaloncukrot. A szülői munkaközösség megkeresésének teszünk eleget azzal, hogy sampont, tusfürdőt, mosószert és fertőtlenítőszert adunk a hátrányos abaúji településen élő gyermekek szüleinek. A gyermekek kedvére szaloncukorral teszünk. Valamint meglátogatunk két olyan családot, akiknek az ünnepi asztalát terítjük meg tartósélelmiszer adománnyal, és a gyermekiknek ajándékot viszünk a Mikulásgyárból és a miskolci Szeretetdobozból.

December 18., 10 óra, Vöröskereszt B.A.Z. Megyei Szervezte. A Magyar Vöröskereszthez érkező segélykérelmek alapján miskolci nélkülöző családoknak szeretnénk megkönnyíteni téli szünet idején a gyermekek étkeztetését és az ünnepre készülést azzal, hogy tartós élelmiszercsomagot adunk át, valamint a Szeretetdobozban összegyűlt ajándékokból juttatunk a gyermekek számára meglepetést. Az osztáson jelen lesz szervezetünk partnere, a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviselete a tűzoltóság munkatársainak ajándékaival.  

Hirdetés
Hirdetés