Hirdetés
Hirdetés

Vagyonkezelő cége pénzügyi nehézségeiről beszél a miskolci önkormányzat

| 2019. 12. 20. | 17:07:00
Az előző vezetés több tagvállalatnál hagyott hátra gondokat – közölték.
Vagyonkezelő cége pénzügyi nehézségeiről beszél a miskolci önkormányzat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolc Holding Zrt. és tagvállalatainak teljes átvilágítása december végén zárul, de az már a részadatokból jól látszik, hogy a cégnél és egyes tagvállalatoknál is jelentős pénzügyi gondokat hagyott hátra az előző vezetés. Ezek közül is kiemelkedik a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. pénzügyi helyzete, amely már októberben azonnali intézkedéseket követelt az új városvezetéstől – olvasható a miskolci önkormányzat december 20-i közleményében.

Mint írják, a Miskolc Holding Zrt. átvilágítása, pénzügyi helyzetének feltérképezése már októberben, a választásokat követően megkezdődött. A város cégeit tömörítő vállalat igazgatótanácsa, felügyelőbizottsága december elején alakult meg, azt követően a cég élére új vezérigazgatót neveztek ki Dukai Zoltán személyében. Az újonnan megválasztott vezérigazgató – az átvilágítással párhuzamosan – elkezdte a cég gazdasági helyzetének vizsgálatát, valamint a tagvállalatok működőképességének felmérését.

Első intézkedései közt volt – fogalmaznak az önkormányzatnál – –, hogy a tagvállalati vezetőktől szakmai beszámolót kérjen a 2017-2019-es évekről, valamint megismerje a szolgáltató cégek vezetőinek jövőbeni terveit, elképzeléseit.

Végül azt írják, „a megörökölt pénzügyi helyzetről, arról, hogy jövőre mennyiből és hogyan gazdálkodhatnak a város szolgáltatói cégei”, januárban tájékoztatják a sajtót.

Hirdetés
Hirdetés