138 millió forintból újult meg a diósgyőri óvoda

borsodihir.hu

2020.01.14. 10:02

138 millió forintból újult meg a diósgyőri óvoda
(Fotó: minap.hu)

A munkálatok öt hónapig tartottak.

Az Árpád utca 4. szám alatti Miskolci Diósgyőri Óvodában uniós és állami forrásból kicserélték a nyílászárókat, szigetelték a homlokzatot és a födémet, okos fűtési rendszert telepítettek, valamint az intézménytetejére napelemeket szereltek. Az intézményben felújították a teljes villamoshálózatot, akadálymentes vécét alakítottak ki, illetve az épület komplex elérhetőségét biztosító akadálymentes parkolót építettek. A kivitelezést követően - önkormányzati támogatásból - kifestették a csoportszobákat. Az okosfűtést a város energiamenedzsment központja szabályozza.

A korszerűsítés csaknem 70 százalékkal kevesebb felhasznált energiamennyiséget jelent, ami hozzájárul a működtetési költség csökkentéséhez, miközben az épületben lévők hő- és komfortérzete jelentősen javul. A gyermekek január 14-én visszaköltözhetnek a felújított óvodába.

Energetikai felújítás zajlik jelenleg is a Napraforgó és a Kassai úti Óvodában; idén még várhatóan elkezdik a Dózsa György úti, a Szeder úti, és a Stadion Sport Tagóvoda és a Bulgárföldi Tagóvoda korszerűsítését is. 
korszerűsítésdiósgyőri óvoda

Szóljon hozzá!

Hirdetés