Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fegyházba megy a miskolci fenyegető

| 2020. 01. 27. | 15:16:00
1 500 forintot rabolt.
Fegyházba megy a miskolci fenyegető
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság január 27-én ítéletet hozott annak a férfinak a büntetőügyében, aki 1 500 forintért fenyegetett, majd vert meg egy házaspárt.

Az ítélet szerint a férfi 2019. június 16-án Miskolcon, az esti órákban a kerítésen átmászva jutott be a házaspár otthonába, hogy tőlük pénzt szerezzen. Miután a sértettek megpróbáltak ellenállni az erőszakos kérésnek, a vádlott egy rongydarabbal és egy öngyújtóval a kezében fenyegette meg őket, hogy rájuk gyújtja a házat, ha nem adnak neki pénzt. A házaspár hiába próbált segítséget kérni, egyiküket a vádlott a földre lökte, míg a 70 éves idős asszonyt mellkason ütötte. A fenyegetés hatására a sértettek összesen 1 500 forintot adtak át a férfinak.

A járásbíróság a vádlottat rablás elkövetése miatt mondta ki bűnösnek, akit ezért 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélt.

A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte, hogy a sértettek megbocsátottak a vádlottnak. Ugyanakkor súlyosító körülmény volt, hogy a férfi a házaspártól megszerzett pénzt ezidáig nem fizette vissza és a hasonló jellegű cselekmények az utóbbi időben gyakorta előfordulnak a járásbíróság területén.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés