Hirdetés
Hirdetés

Kényszerintézkedést alkalmaztak a miskolci tolvajokkal szemben

| 2020. 01. 29. | 11:47:00
Az egyik elkövető még nincs 18 éves.
Kényszerintézkedést alkalmaztak a miskolci tolvajokkal szemben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság január 28-án elrendelte a letartóztatását annak a férfinak és fiatalkorú nőnek, akik a gyanú szerint január 26-án, a délelőtti órákban Miskolc egy forgalmas utcáján vették el ismerősük mobiltelefonját. A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsítottak megszólították a már korábbról ismert sértettet, beszédbe elegyedtek vele. Ennek során az egyik gyanúsított megkérdezte a férfitól, mennyi az idő, aki a zsebéből előhúzott telefonján szerette volna azt megnézni. Ekkor azonban a gyanúsítottak férfi tagja hirtelen kikapta a sértett kezéből a telefont.

A sértett hiába próbálta meg visszakérni azt, válaszul először a férfi, majd a nő is arcul ütötte. Ezt követően a gyanúsítottak elfutottak a helyszínről.

A gyanúsítottakkal szemben rablás elkövetése miatt indult eljárás, mely miatt bűnösségük megállapítása esetén a férfi 2 évtől 12 évig, míg a fiatalkorú nő 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Ennek alapján a gyanúsítottak vonatkozásában megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének vagy elrejtőznének a hatóságok elől, vagy akár a tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítást. Ugyanakkor életkörülményeikre tekintettel az sem zárható ki, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményeket követnének el. Mindezen indokok alapján a járásbíróság a gyanúsítottakkal szemben a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését látta indokoltnak, így letartóztatásukat rendelte el február 28-ig, melyet a fiatalkorú esetében javítóintézetben kell végrehajtani.

[Beillesztett cikk: Fényes nappal raboltak ki egy férfit Miskolcon]

Hirdetés
Hirdetés