Külföldön dolgozó prostituáltakból élt a miskolci férfi

police.hu

2020.01.10. 09:24

Külföldön dolgozó prostituáltakból élt a miskolci férfi

Emberkereskedelemmel is vádolják.

Hirdetés

Emberkereskedelem és kitartottság bűntettek megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Miskolci Osztálya egy 45 éves férfival szemben. A nyomozás adatai szerint a miskolci férfi kapcsolatot tartott fenn több olyan nővel, akik külföldön prostitúciós munkát folytattak. Napi szinten beszámoltatta és tanácsokkal látta el őket, illetve magatartási szabályokat írt elő nekik. Megtiltotta, hogy szórakozni járjanak vagy alkoholt fogyasszanak, illetve hogy külföldön pénzt költsenek.

A prostituáltak által hazahozott összeg nagy részét elvette tőlük, és részben ebből fedezte mindennapjait.

A nyomozók azt is megállapították, hogy több nőt is – kizsákmányolásuk céljából – toborzással próbált meg beszervezni, dániai prostitúciós munkát ajánlott nekik, miközben az egyikük még fiatalkorú volt. A férfi többmilliós haszonnal kecsegtető munkát kínált úgy, hogy a lányok utaztatását, elszállásolását ő megszervezi. Az üzlet elmaradása nem a férfin múlt, a nők mondtak nemet a felkínált ajánlatra.

A rendőrség munkatársai a széleskörű adatgyűjtés és kihallgatások után január 6-án délelőtt Miskolcon elfogták a férfit, akit többrendbeli emberkereskedelem bűntett, valamint kitartottság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként. A nyomozók házkutatást tartottak, és nagy mennyiségű készpénzt (dollárt), valamint a bűncselekményhez kapcsolódó tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le. Hasonló bűncselekménnyel összefüggésben a férfi nem először került a hatóság látókörébe; egy szintén emberkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet tagjaként a rendőrök korábban már eljárás alá vonták.

A férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság január 9-én elrendelt.
Miskolcemberkereskedelemkitartottság

Szóljon hozzá!

Hirdetés