Hirdetés
Hirdetés

Mégsem épül kormánynegyed Miskolcon

| 2020. 01. 23. | 18:59:00
Nincs rá pénz.
Mégsem épül kormánynegyed Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két évvel a bejelentés után úgy tűnik, mégsem építik át Miskolcon az ITC épületét kormányzati negyeddé - írja a minap.hu.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter 2018. február elsején sajtótájékoztatón jelentette be: a kormány biztosítja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal számára az anyagi forrást, egészen pontosan 4 milliárd forintot a Miskolc belvárosában lévő volt Nemzetközi Kereskedelmi Központ (ITC) épületének és környékének teljes rekonstrukciójára, a kormányzati negyed kialakítására. Az volt a terv, hogy a Miskolci Járási Hivatal valamennyi egysége ide költözik.

A felújítás azonban elmarad. A Miskolc Televízió megkeresésére a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal az alábbi választ küldte:

„Az ITC Székház 2017 óta a Magyar Állam tulajdonában és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal vagyonkezelésében lévő épület. A központi és a területi közigazgatásban - a bürokráciacsökkentés jegyében - megvalósuló szervezeti átalakítások és az épület újjáépítéséhez kapcsolódó kivitelezési költségek jelenleg nem teszik indokolttá a létesítmény új Közigazgatási Központtá alakítását.”

Hirdetés
Hirdetés