Hirdetés
Hirdetés

Nem akármilyen börtönbe vonult Mengyi Roland

| 2020. 01. 16. | 10:05:00
Jogerősen ítélték el költségvetési csalás kísérlete miatt.
Nem akármilyen börtönbe vonult Mengyi Roland
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt 4 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték tavaly szeptemberben a Fővárosi Ítélőtáblán Mengyi Rolandot, korábbi fideszes országgyűlési képviselőt.

A 45 éves, ötgyermekes férfi, aki 8 éven (2010-2018) át képviselte a borsodi 6-os (tiszaújvárosi) választókerületet, a Blikk információi szerint a kiváló körülményeiről ismert, európai színvonalú kecskeméti börtönben elkezdte szabadságvesztése letöltését, miután a karácsonyi ünnepekre még halasztást kapott.

Van biliárdasztal, konditerem, sakk- és angolszakkör és még kertészkedni is lehet. Nyáron az intézmény füves sportpályáján 1-2 órát napozhatnak, és közben egy kerti csapnál hűthetik le magukat - nyilatkozta a Blikknek egy névtelenséget kérő korábbi elítélt, akit ugyancsak kecskeméten raboskodott. Kitért arra is, egyágyas, jól felszerelt szobákban laknak a rabok, akik a közös konyhában főzhettünk, a hozzávalókat pedig a börtön boltjában vásárolhatják meg. Többségük kisbusszal dolgozni jár: többnyire reggel 6-tól délután 2-ig tart a műszak. A munka végén választható menü várja őket a börtönkantinban.

Emlékeztetett: ha Mengyi odabent jól viselkedik, 2 év 8 hónap után szabadulhat.

Hirdetés
Hirdetés