Nem akármilyen börtönbe vonult Mengyi Roland

blikk.hu, civishir.hu

2020.01.16. 09:05

Nem akármilyen börtönbe vonult Mengyi Roland
Fotó: MTI, Archív

Jogerősen ítélték el költségvetési csalás kísérlete miatt.

Hirdetés

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt 4 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték tavaly szeptemberben a Fővárosi Ítélőtáblán Mengyi Rolandot, korábbi fideszes országgyűlési képviselőt.

A 45 éves, ötgyermekes férfi, aki 8 éven (2010-2018) át képviselte a borsodi 6-os (tiszaújvárosi) választókerületet, a Blikk információi szerint a kiváló körülményeiről ismert, európai színvonalú kecskeméti börtönben elkezdte szabadságvesztése letöltését, miután a karácsonyi ünnepekre még halasztást kapott.

Van biliárdasztal, konditerem, sakk- és angolszakkör és még kertészkedni is lehet. Nyáron az intézmény füves sportpályáján 1-2 órát napozhatnak, és közben egy kerti csapnál hűthetik le magukat - nyilatkozta a Blikknek egy névtelenséget kérő korábbi elítélt, akit ugyancsak kecskeméten raboskodott. Kitért arra is, egyágyas, jól felszerelt szobákban laknak a rabok, akik a közös konyhában főzhettünk, a hozzávalókat pedig a börtön boltjában vásárolhatják meg. Többségük kisbusszal dolgozni jár: többnyire reggel 6-tól délután 2-ig tart a műszak. A munka végén választható menü várja őket a börtönkantinban.

Emlékeztetett: ha Mengyi odabent jól viselkedik, 2 év 8 hónap után szabadulhat.

Tiszaújvárosmengyi roland

Szóljon hozzá!

Hirdetés