Önkormányzati cégnek kellett megszabadítania a szeméttől Miskolc belvárosát

borsodihir.hu

2020.01.10. 14:29

Önkormányzati cégnek kellett megszabadítania a szeméttől Miskolc belvárosát
A Mirehu munkatársai elvitte a szelektív szemetet

Karácsony után sok csomagolási hulladék jelent meg az utcán.

Hirdetés

Elvitte a városi tulajdonú Mirehu Nonprofit Kft. a szelektív hulladékgyűjtőknél felhalmozódott szemetet, ami miatt január elején sok panasz érkezett a miskolci önkormányzathoz.

A városháza január 10-i közleményében azt írja, a szemétszállítást korábban ellátó cég decemberben tájékoztatta az érintett vállalkozásokat arról, hogy a továbbiakban csak térítési díj ellenében viszi el a csomagolási hulladékokat. Megállapodások hiányában a főutcai üzletek dolgozói szokás szerint kihelyezték a hulladékot, ám azt nem vitte el senki, így egyre nagyobb kupacok keletkeztek a sétálóutcán.

– A problémát észlelve a Mirehu a hét folyamán több alkalommal is elvégezte a gyűjtést. A belvárosi hulladékgyűjtése probléma évek óta terítéken van. Az új városvezetés az első lépések között vette napirendre ennek megoldását, a koncepció kidolgozása zajlik. Az előzetes egyeztetések során a belvárosi szelektív hulladékgyűjtés átalakítása is szóba került, ez most időszerűvé vált. A Mirehu mint a városban a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást alvállalkozóként is ellátó önkormányzati tulajdonú cég kiemelt figyelmet fordít a hulladékok elkülönített gyűjtésére, hasznosítására. Ezért a jövőben a sétálóutcai üzletek részére továbbra is térítésmentesen begyűjti a szelektív szemetet. A jövőben a gyűjtés további átalakítása, kibővítése várható, első lépésként az üzleteket munkatársai szemétgyűjtő edényt vehetnek át a Mirehu telephelyén – írták.

MiskolcszemétszállításMirehu Nonprofit Kft.

Szóljon hozzá!

Hirdetés