Sztrájk: torlódás a magyar-szlovák határátkelőkön

MTI

2020.01.13. 13:45

Sztrájk: torlódás a magyar-szlovák határátkelőkön
Fotó: police.hu

Borsodot is ajánlják egérútnak.

Jelentős torlódások alakultak ki a magyar-szlovák határátkelőknél a szlovák fuvarozók sztrájkja miatt január 13-án. A közlekedés főként az M15-ös gyorsforgalmi úton lassult le, ott a teljes szakaszon állnak a teherautók – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A szlovák Közúti Fuvarozók Egyesülete (UNAS) figyelemfelhívó közúti demonstrációja és blokádja során csak időszakosan engedik át a 3,5 tonnánál nehezebb járműveket a magyar-szlovák határszakaszon, Szlovákia irányába. Emiatt az érintett átkelőknél jelentősebb torlódások alakultak ki, az M15-ös gyorsforgalmi úton 15 kilométeren állnak a teherautók a hétfő déli jelentések alapján - írja közleményében a zrt.

A tájékoztatás szerint az M15-ös autóúton a teherautók a leállósávot foglalják el, így személyautóval is fokozott óvatossággal kell közlekedniük az arra haladóknak.

A Magyar Közút azt írta, hogy a feltorlódott nehézgépjárművek már hatással vannak az M1-es autópálya forgalmára is, a Szlovákiába tartó kamionokat a szakemberek az M1-es autópálya leállósávján próbálják leállítani, míg a Hegyeshalom felé tartók továbbra is a külső sávon érhetik el az osztrák határt, egyelőre korlátozás nélkül.

Ugyanakkor a magyar-szlovák határátkelőkön tapasztalható blokád miatt a szokásosnál jóval nagyobb a teherforgalom Hegyeshalom kilépő oldalán, ahol időnként egy-két kilométer hosszan torlódnak a tehergépkocsik.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. felhívja a figyelmet, hogy a nehézgépjárművel közlekedőknek is érdemes még indulás előtt tájékozódniuk az aktuális korlátozásokról a zrt. Útinform szolgálatánál a 06-1-336-2400-s telefonszámon, vagy a www.utinform.hu oldalon, illetve a rendőrség www.police.hu weboldalán.

A rendőrség kéri a tehergépkocsik és a nehéz tehergépjárművek vezetőit, hogy a Szlovák Köztársaság területére történő eljutásuk során a Győr-Moson-Sopron és Nógrád megyei határátlépési pontokat kerüljék el, helyettük vegyék igénybe a Komárom-Esztergom megyei, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei határátkelőhelyek valamelyikét.
sztrájkSzlovákiafuvarozók

Szóljon hozzá!

Hirdetés