Hirdetés
Hirdetés

Több mint negyedmillióan kisvasutaztak az Északerdővel

| 2020. 01. 14. | 17:08:00
Kiemelkedő érdeklődés kísérte a Diósgyőri Mikulásvonatot.
Több mint negyedmillióan kisvasutaztak az Északerdővel
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megközelítette a 285 ezret az Északerdő Zrt. erdei vasútjainak összesített utaslétszáma 2019-ben – közölte a társaság vezérigazgatója az MTI-vel január 14-én. 

Zay Adorján tájékoztatása szerint a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton (LÁEV) csaknem 245 ezer utast regisztráltak, a Pálházi Állami Erdei Vasúton (PÁEV) utazók száma pedig meghaladta a 40 ezret. Hozzátette: ez részben annak is köszönhető, hogy az erdőgazdaság munkatársai különféle tematikus programokat szerveztek mindkét vonalon. A LÁEV-nél közlekedett a Zúzmara-, a Pirostojás-, a Vadászkürt- és egy önkéntes akcióhoz kapcsolódó Véradó Expressz. 

Kiemelkedő érdeklődés kísérte a Diósgyőri Mikulásvonatot – emlékeztetett. A „Diósgyőrért” Közhasznú Alapítvánnyal közösen, 17. alkalommal megrendezett több mint háromhetes rendezvény során több mint 20 ezren váltottak jegyet a meghirdetett járatokra – emelte ki. Zay Adorján hozzáfűzte: a PÁEV-nél a hagyományosan népszerű Szarvasbőgés-hallgató vonatozás 2019-ben már kétnapos program volt. Ezen kívül közlekedett a Pünkösdi Zenés Különvonat, valamint a régmúlt idők hangulatát idéző, fával rakott szerelvény, a vasútfotósok és kisvasútbarátok örömére.

Hirdetés
Hirdetés