Jobbik: hungarikumnak számító Tokaji borokat semmisítenek meg

2020.01.29. 16:52

Jobbik: hungarikumnak számító Tokaji borokat semmisítenek meg
Magyar Zoltán jobbikos országgyűlési képviselő (j) és Bíró László, a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzati képviselője sajtótájékoztatót tart a tokaji borokkal kapcsolatban Budapesten, a Legfőbb Ügyészség épülete előtt (Fotó: mti)

A parlamenti képviselő szerint súlyosbító körülmény is van.

Hirdetés

Hirdetés

A Jobbik a Legfőbb Ügyészséghez és az Állami Számvevőszékhez (ÁSZ) fordult, mert szerinte az állami tulajdonú Grand Tokajnál nagyüzemben és szisztematikusan semmisítik meg a Tokaji borokat. Erről beszélt ez ügyészég előtt tartott közös sajtótájékoztatóján Magyar Zoltán országgyűlési képviselő, és Bíró László, a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei politikusa. 

 Az Alfahír írta meg, Grand Tokaj szegi pincéjében védett, hungarikumnak számító Tokaji borokat öntenek ki a palackokból, majd semmisítenek meg.

Magyar Zoltán brutálisnak, felesleges pazarlásnak és példátlannak nevezte azt, ami a Grand Tokaj szegi pincéjében zajlik. A képviselő súlyosbító körülménynek nevezte, hogy az UNESCO világörökség részét képző területen működő borászatról van szó, ami ráadásul hungarikumnak minősülő terméket állít elő. 

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés