Új forgalmi rendet vezetnének be egy miskolci útszakaszon

borsodihir.hu

2020.01.16. 10:03

Új forgalmi rendet vezetnének be egy miskolci útszakaszon
(Fotó: google)

Kezdődik a forgalomszámlálás.

Hirdetés

Ideiglenes megoldás született az Görögszőlő-Andor utcák kapcsán tervezett régi-új forgalmirend-változás bevezetésével kapcsolatban. A terv az volt, hogy január 13-tól az Andor utca forgalma az Avar – Károly utca közötti szakaszon változna, azaz az egyirányúsítás megfordulna, ezáltal a Nemzetőr utcától kezdődően a Görögszőlő – Andor utca a belváros irányába egyirányú forgalmú út lesz. A változtatás hírére azonban számos lakossági panasz érkezett az önkormányzathoz, több civil egyesület jelezte, nem ért egyet az új forgalmirend bevezetésével. Ezért Veres Pál polgármester egyeztető fórumot hívott össze január 15-ére, ahol az érintettek elmondhatták véleményüket.

Az egyeztetésen minden résztvevő által elfogadott megoldás született: az önkormányzat másfél hónapos próbaidőre bevezeti az új forgalmi rendet, miközben több alkalommal is forgalomszámlálást hajt végre az érintett útszakaszon.

A menetrend a következő: az Avar – Károly utca közötti szakasz a belváros irányába egyirányúvá válik január 21-től. A forgalomszámlálás a héten elkezdődik, a József utcánál mérik majd az Andor utcán áthaladó gépjárműforgalom számát. Elsőként csütörtökön, majd pénteken, hétvégén és hétfőn, reggel fél 7-től délelőtt 10 óráig tart majd a számlálás, majd ezt február utolsó két hetében megismétlik a szakemberek.

Az így nyert adatok ismeretében a városvezetők és az ott lakók, valamint a civilek március elején megvizsgálják, szükséges vagy sem a forgalmi rend további módosítása.
Miskolcegyirányúsítás

Szóljon hozzá!

Hirdetés