Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vezetői terrort emleget az MSZP-s a miskolci kórházügy kapcsán

| 2020. 01. 15. | 15:49:00
Bangóné szerint a főigazgató Kásler kegyeltje.
Vezetői terrort emleget az MSZP-s a miskolci kórházügy kapcsán
Hirdetés
Hirdetés

Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének beavatkozását és következményeket sürgetett a Borsod megyei kórházban történtek miatt az MSZP országgyűlési képviselője szerdán Budapesten.

Bangóné Borbély Ildikó az Emberi Erőforrások Minisztériumának Akadémia utcai székhelye előtt tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, Polt Péter legfőbb ügyész is elismerte, hogy négy ügyben folyik nyomozás a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórházat érintően. Hozzátette: a hatóságok már tavaly ősszel megkapták a szülészeti osztály dolgozóinak levelét, amelyben bűncselekmény gyanúját felvető esetekről írtak.

"Kásler bizalmasai" - dacára annak, hogy nyomozás folyik - továbbra is meghatározóak a kórházban

- hangoztatta az ellenzéki képviselő, aki kiemelte annak a 23 éves roma nőnek az esetét, akinek orvosi indokok nélkül távolították el a petevezetékeit.

Bangóné Borbély Ildikó elmondta, kedden személyesen is találkozott a most 26 éves nővel, aki a rendőröktől tudta meg, hogy a Borsod megyei kórház egyik meghatározó orvosának parancsára nem lehet gyereke. A politikus szerint az ügy nem halad, holott a bizonyítékok, a szövettani eredmények a hatóságok rendelkezésére állnak, a megcsonkított nőtől mégis azt várják, hogy újra feküdjön műtőasztalra, hogy igazát bizonyítsa.

Az MSZP-s képviselő kitért arra is, hogy a napokban a vezetői terror miatt eltávolítottak az intézményből egy közmegbecsülésnek örvendő szülész-nőgyógyászt. Bangóné Borbély Ildikó kifogásolta azt is, hogy "Kásler kegyeltje", a kórház főigazgatója a saját és ügyvéd barátjának, a gyógyszerészeti intézeti kollégájának a zsebét is jól megtömi a rábízott kórházi pénzekkel. Hozzátette: a főigazgató a saját cégét bízta meg az onkológia vezetésével, és közben a hivatalos papírok szerint három évig nem is volt engedélye arra, hogy önállóan praktizáljon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés