Hirdetés
Hirdetés

A Fidesz nem ment el a miskolci költségvetés-tervezet egyeztetésére

| 2020. 02. 13. | 17:10:00
Veres Pál: a város súlyos pénzügyi gondban van.
A Fidesz nem ment el a miskolci költségvetés-tervezet egyeztetésére
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miskolc polgármestere február 14-i közleményében tudatta: a Fidesz-KDNP frakciót meghívta az idei év költségvetésének vitáját megelőző politikai egyeztetésre, ám a képviselők nem mentek el. Mint írja, kész együttműködni azokkal, akik tenni akarnak Miskolcért függetlenül politikai nézeteiktől. „Sajnos hazánkban nincs tradíciója annak, hogy a felelős politikai erők egy asztalhoz üljenek, amikor fontos kérdésekről van szó. Nálunk – igen kevés kivétellel – a többségi elvnek van gyakorlata, az egyeztetésnek tűnő diktátumoknak. Ezen a rossz szokáson akarok változtatni” – írja. 

Hozzáteszi, a korábbi években többpárti egyeztetésekkel, a vélemények meghallgatásával számos problémát meg lehetett volna előzni.

Kijelenti, megoldást kell találni az „előző városvezetéstől megörökölt” költségvetési hiány kezelésére, a felelős gazdálkodásra.

Miskolc pénzügyi gondjai nem új keletűek, de a megoldás kezelése a pártok közös feladata – jelentette ki. „Sajnálattal látom, hogy ebben az építkezésben ma a miskolci Fidesz-KDNP nem a párbeszédet és a közös gondolkodást, hanem a sajtó útján történő üzengetést választotta” – fűzte hozzá.

Frissítés!

Alakszai Zotán, fideszes önkormányzati képviselő, Miskolc korábbi jegyzője Facebook-posztban reagált az eseményekre: mint írta, a költségvetési egyeztetésre a meghirdetett időpont előtt másfél nappal kaptak meghívót, ám „anyagot” nem. – Vettem már részt költségvetési egyeztetésen, ez nem az. A munkatársai szép közleményeket írnak, de ez kevés a városvezetéshez – fogalmazott. Hozzátette: tárgyalni csak „valamiről” lehet. Szerinte komolytalan színjáték folyik, amihez nem asszisztálnak.

Hirdetés
Hirdetés