Hirdetés

Koronavírus: a nagy fuvarozócégnél is készülnek

borsodihir.hu

2020.02.27. 16:53

Koronavírus: a nagy fuvarozócégnél is készülnek
A debreceni székhelyű cég 16 regionális központot működtet (Fotó: Trans-Ped)

A miskolci központtal is bíró Trans-Spednél saját hatáskörben szintén bevezettek óvintézkedéseket.

Hirdetés

Hirdetés

Amennyiben lehetséges, elkerülik fuvarjaikkal Észak-Olaszország és Milánó térségét az egyik legnagyobb hazai fuvarozócég, a Trans-Sped teherjáművei – mondta el a Borsodihir.hu érdeklődésére a debreceni székhelyű, de miskolci központtal is rendelkező cég ügyvezetője. Fülöp Szabolcs közlése szerint rendkívül komolyan veszik a koronavírus jelentette kockázatot.

– Az áruforgalmat az olaszországi lezárásokat leszámítva egyelőre nem befolyásolja érezhetően a betegség terjedése. Azonban saját hatáskörben óvintézkedéseket vezettünk be kollégáink egészségének védelme érdekében. Már február elején tájékoztatást, higiéniai útmutatást küldtünk minden alkalmazottunknak. Majd sofőrjeinket alkoholos kézfertőtlenítővel láttuk el és több ezer szájmaszkot is rendeltünk, melyeknek a napokban kell megérkeznie a telephelyeinkre – tájékoztatott. 

Arról is beszélt, hogy számos partnerük saját óvintézkedéseket vezetett be Magyarországon belül is. Így vannak olyan üzemi területek például, ahová csak szájmaszkkal lehet belépni. A 750 főt foglalkoztató, tavaly 21,5 milliárd forint árbevételű Trans-Spednél folyamatosan vizsgálják, hogy a máshol látott jó gyakorlatokat miként tudják adaptálni. – Felkészültünk a legrosszabb forgatókönyvre is: ha egy nemzetközi területen dolgozó sofőrünk olyan városban lenne, melyet az ott tartózkodása alatt helyeznek karantén alá, akkor természetesen gondoskodunk a szállásáról és ellátásáról. Amennyiben a Nemzeti Népegészségügyi Központ további utasításokat küld, mindnek meg fogunk felelni – reagált Fülöp Szabolcs.

RaL

MiskolcDebrecenfuvarozáskoronavírusTrans-Sped

Szóljon hozzá!

Hirdetés