Hirdetés
Hirdetés

A tömegközlekedés is változik a Kocsonyafesztivál idején

| 2020. 02. 14. | 11:52:00
Remek programokkal készülnek Miskolcon.
A tömegközlekedés is változik a Kocsonyafesztivál idején
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Február 14-16. között a Kocsonyafesztivál idején változik az autóbusz- és villamosközlekedés.

Ennek értelmében csütörtökön, 21 órától hétfőn, hajnali 4 óráig a Villanyrendőr autóbusz-megállóhely a Kocsonyafesztivál ideje alatt lezárásra kerül. Emiatt a Centrum megállóhely felé terelt útvonalon közlekednek a Hősök tere és a Népkert/Vörösmarty városrész megállóhely között a 14-es, 28-as, 34-es, 35-ös, 35R-es, 43-as, 44-es, 280-as, Auchan 1-es, 1É-s és 20G-s autóbuszok.

Csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap éjszaka a teljes villamosvonalon villamospótló autóbuszok közlekednek.  

Február 13-án, 14-én, 15-én, 16-án 21:05-től a rákövetkező nap hajnali 4:50-ig, 17-én, hétfőn 3:05-ig a Tiszai pu. végállomás és Felső-Majláth végállomás között közlekednek a villamospótló autóbuszok a rendezvény helyszínét elkerülve. A 2-es villamos helyett az Újgyőri főtérről induló buszokat lehet igénybe venni a Vasgyár irányába, illetve a Vasgyárból az Újgyőri főtér irányába.

Pénteken, szombaton és vasárnap napközben 5-21 óra között a Szinvapark/Centrum – Malomszög utca villamos-megállóhely között közlekednek a villamospótló autóbuszok, míg a Tiszai pu. –Szinvapark/Centrum, illetve a Malomszög utca – Felső-Majláth szakaszon továbbra is villamosok közlekednek. A 2-es villamos helyett az Újgyőri főtérről induló buszokat lehet igénybe venni a Vasgyár irányába, illetve a Vasgyárból az Újgyőri főtér irányába.

Pénteken, szombaton és vasárnap napközben, amíg a villamospótló autóbuszok a Szinvapark/Centrum – Malomszög utca megállóhely között közlekednek, a menetjegyet csak a villamosokon utazáskor szükséges érvényesíteni, a villamospótló autóbuszokon nem.

Például aki a Selyemréttől a Vasgyárig közlekedik, annak a Selyemrét megállóhelynél a villamoson érvényesített menetjegyét a villamospótló autóbuszra átszállva nem kell újból érvényesítenie, viszont a Malomszög utcán a villamosra szálláskor ismét érvényesíteni szükséges a menetjegyet, a másik oldalán. A kétszer érvényesített menetjeggyel az Újgyőri főtérről induló autóbuszokkal lehet újbóli érvényesítés nélkül a Vasgyárba utazni.

[Beillesztett cikk: Változik a forgalmi rend Miskolcon]

Hirdetés
Hirdetés