Hirdetés
Hirdetés

Csak részben ismerte be tettét a miskolci gyilkos

| 2020. 02. 13. | 12:15:00
Több mint 40 késszúrással végzett ismerősével.
Csak részben ismerte be tettét a miskolci gyilkos
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előkészítő ülést tartott február 13-án a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, aki ellen nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat az ügyészség. A vádirati tényállás szerint a hajléktalan életmódot folytató vádlott egy ismerősétől kapott kulcsot az idős sértett lakásához, melyet az korábban lopott el a sértettől. 2018. december 26-án a vádlott bement a magánál tartott kulccsal az idős férfi által lakott társasházba, majd bekopogott hozzá. A sértett beengedte a férfit és a konyhába mentek, beszélgettek.

A vádlott a táskájából elővett egy kést, és több alkalommal megszúrta, megvágta a sértettet, aki a földre esett. 

A vádlott ezt követően a földön fekvő sértettet egy pléddel takarta le, majd a lakás átkutatása után magához vett 120 ezer forint készpénzt, átöltözött, és elmenekült a helyszínről. A férfi a kést és a véres ruhákat egy benzinkút hulladékgyűjtőjébe dobta. A néhai sértettet két nappal később rokonai találták meg.

[Beillesztett cikk: Karácsony másnapján szurkálta halálra Miskolcon]

A vádlott csak részben ismerte be a bűncselekmény elkövetését, tagadta ugyanis annak nyereségvágyból, illetve különös kegyetlenséggel való elkövetését, továbbá tárgyaláshoz való jogáról sem mondott le, így az ügy előkészítő ülésen történő befejezésének feltételei nem álltak fenn.

Hirdetés
Hirdetés