Csak részben ismerte be tettét a miskolci gyilkos

borsodihir.hu

2020.02.13. 11:15

Csak részben ismerte be tettét a miskolci gyilkos
(Fotó: police.hu)

Több mint 40 késszúrással végzett ismerősével.

Hirdetés

Előkészítő ülést tartott február 13-án a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, aki ellen nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat az ügyészség. A vádirati tényállás szerint a hajléktalan életmódot folytató vádlott egy ismerősétől kapott kulcsot az idős sértett lakásához, melyet az korábban lopott el a sértettől. 2018. december 26-án a vádlott bement a magánál tartott kulccsal az idős férfi által lakott társasházba, majd bekopogott hozzá. A sértett beengedte a férfit és a konyhába mentek, beszélgettek.

A vádlott a táskájából elővett egy kést, és több alkalommal megszúrta, megvágta a sértettet, aki a földre esett. 

A vádlott ezt követően a földön fekvő sértettet egy pléddel takarta le, majd a lakás átkutatása után magához vett 120 ezer forint készpénzt, átöltözött, és elmenekült a helyszínről. A férfi a kést és a véres ruhákat egy benzinkút hulladékgyűjtőjébe dobta. A néhai sértettet két nappal később rokonai találták meg.

A vádlott csak részben ismerte be a bűncselekmény elkövetését, tagadta ugyanis annak nyereségvágyból, illetve különös kegyetlenséggel való elkövetését, továbbá tárgyaláshoz való jogáról sem mondott le, így az ügy előkészítő ülésen történő befejezésének feltételei nem álltak fenn.

A törvényszék április 2-án, 8 órakor kezdi meg az ügy tárgyalását.
MiskolcgyilkosságMiskolci Törvényszék

Szóljon hozzá!

Hirdetés