Mintaértékű mérőrendszert alakítanak ki Miskolcon

borsodihir.hu

2020.02.12. 16:48

Mintaértékű mérőrendszert alakítanak ki Miskolcon
Miskolc esti fényei (Fotó: Kláben Attila)

A levegőminőségi adatokat bárki követheti majd a telefonján.

Hirdetés

A tervek szerint 2021-től kezdheti meg a működését az a nyilvános levegőminőségi mérőrendszer, amelyet Veres Pál, Miskolc polgármester még a kampányban ígért.

A városháza február 12-i közleménye arról ír, hogy a monitoring rendszert 60 kisméretű adatgyűjtő egység telepítésével alakítják ki. Ezek többségét a Miskolc Holdinggal együttműködve a városi kamerarendszer végpontjain helyezik el. Az adatok egy központi adatbázisba kerülnek, a szennyezettségről a város honlapján keresztül és egy telefonos applikáció által bárki tájékozódhat. A projekt Magyarországon egyedülálló, mintaértékű kezdeményezés, amelyet a Miskolci Egyetem mások mellett az önkormányzattal együttműködve valósít meg – hívja fel rá a figyelmet az önkormányzat.

Miskolcon és a környező településeken nemrég újra szmogriadót kellett elrendelni. Ezért is különösen fontos, hogy lépjen a város – emlékeztetnek. 

A LIFE IP HungAIRy program keretében február 18-án, 11 órától konferenciát is szerveznek, melyet szakmai fórum követ. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött (a varosepites@miskolc.hu címen lehet jelentkezni február 15-ig).
MiskolclevegőminőségVeres Pál

Szóljon hozzá!

Hirdetés