Hirdetés
Hirdetés

Miskolcon fontos a helyi munkaerő megtartása

| 2020. 02. 06. | 12:42:00
Megtartotta első ülését a munkaerő visszatérését ösztönző munkacsoport.
Miskolcon fontos a helyi munkaerő megtartása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Foglalkoztatási Paktum Program támogatásával a cégek és gazdaságfejlesztési szervezetek képviselőiből megalakult egy munkacsoport, melynek célja a város lakosságszámának növelése, a helyi munkaerő megtartása és az elszármazottak Miskolcra csábítása. A munkacsoport első operatív ülésé február 4-én volt 24 fő részvételével, ahol a partnerek megfogalmazták azokat az alapvető üzeneteket, amelyek kiindulási alapot jelenthetnek a későbbi akciókhoz. A munkacsoportban részt vevő cégeknél, intézményeknél több foglalkoztatási szempontú kutatási, statisztikai adat áll rendelkezésre, melyek elemzését követően kialakításra kerül egy problématérkép. 

A definiált problémák közül választják majd ki azokat a legfontosabb területeket, melyek megoldási lehetőségeinek kidolgozása lehetőséget teremthet arra, hogy a város munkaerőpiaci kínálati oldalát erősíteni tudják.

Már az első ülésen meghatározásra került néhány kulcsterület, úgy, mint a pályaorientáció, „jó vállalati példák” terjesztése, illetve a pozitív városkép építés. A városvezetés számára kiemelten fontos, hogy a területén működő vállalkozások munkaerő ellátása biztosított legyen, ezáltal versenyképesen tudjanak működni. A Foglalkoztatási Paktum Programba már több mint 1 300 személyt vontak be, melyből 329-el helyezkedtek el a Kormányhivatal által nyújtott bértámogatással. A Miskolci Szakképzési Centrum már az első ülésen konkrét javaslattal állt elő, és vállalta egy internetes alapú pályaorientációs rendezvénynaptár elkészíttetését a megyei, és a városi pályaválasztási programok összehangolása, közös népszerűsítése érdekében.