Hirdetés

Több mint 400 milliót költenek a miskolci állatkertre

miskolczoo.hu

2020.02.22. 13:34

Több mint 400 milliót költenek a miskolci állatkertre
Facebook

Újdonságok is várják majd a látogatókat.

Hirdetés

Hirdetés

A tervek szerint az év végére megújul a Miskolci Állatkert és Kultúrpark - számolnak be a hírről a park hivatalos közösségi oldalán.

A fejlesztés révén új bejárat és fogadóközpont épül, létrejön az úgynevezett Afrika-bemutató épület, továbbá felújítják a Tigris-házat is.

A csanyiki létesítmény régi bejáratát rossz műszaki állapota miatt lebontják, helyette egy modern, díszes acélszerkezetű kapuszárnyat építenek ki, korszerű beléptető-rendszerrel. A fogadóépületben kap helyet az ajándékbolt, a jegypénztár, a mosdó, továbbá az irodahelyiségek. Megközelítésük két új főlépcsőn, illetve a mozgáskorlátozottak részére kialakított rámpán keresztül lesz lehetséges. A tetőszerkezet déli oldalán napelemes rendszert telepítenek.

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark gyűjteményi tervének egyik kiemelt eleme az úgynevezett Afrika-bemutató.

Az új 200 m²-es komplexumban a legnépszerűbb állatkerti állatok közé tartozó faj, az oroszlán is látható lesz. De helyet kapnak a Száhel övezet más ragadozó fajai is, mint a sivatagi hiúz és sivatagi róka. A komplexum kiegészül egy belső madárröpdével, ahova leopárdteknősök is kerülnek, hogy a terület minél teljesebb életközössége legyen bemutatva. Ezen kívül a Tigris-ház belső padlóját és tetőszerkezetét is felújítják.

A beruházás a tervek szerint 2020. december 31-re készül el.

A fejlesztés eredményeként várhatóan tovább nő a Miskolci Állatkert látogatóinak száma, hosszabbodik az itt tartózkodás ideje, és bővülhetnek a turisztikai szolgáltatások és programlehetőségek a Csanyikban.

A projekt 100%-os mértékben az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
A támogatás összege bruttó 419.865.553,- Ft.
fejlesztésberuházásMiskolci Állatkert

Szóljon hozzá!