Húszmillió forintos alapot hozott létre a DVTK

borsodihir.hu

2020.03.25. 10:29

Húszmillió forintos alapot hozott létre a DVTK

A miskolci szurkolók pedig az egészségügyi dolgozóknak gyűjtenek.

Hirdetés

A DVTK többségi tulajdonosa, Leisztinger Tamás és a DVTK vezetése úgy döntött, létrehoznak egy 20 millió forintos alapot, amelyet a DVTK-család a koronavírus-járvány miatt esetlegesen nehéz helyzetbe kerülő tagjainak megsegítésére szán.

A klubvezetés másik fontos döntése, hogy a DVTK sportorvosi, diagnosztikai és rehabilitációs központját, a DVTK Medical kapacitásait szükség esetén felajánlja a koronavírus elleni küzdelemre az illetékes egészségügyi hatóságoknak.

– Nem tudjuk még pontosan, milyen hatásai lesznek a járványnak, de azt már most tudjuk, emberek, családok kerülhetnek bajba. A DVTK vezetése folyamatosan vizsgálja, hogy a kialakult helyzetben hogyan tudnánk segíteni a DVTK-család tagjainak. Ezért hoztuk létre ezt a 20 millió forintos alapot. Ez az alap a jövőben bővülhet akár munkavállalói, akár sportolói hozzájárulásokkal, ha erre szükség lesz – mondta Sántha Gergely, a DVTK elnöke. – A DVTK vezetése azt szeretné, ha a jövőben is 18 sportág, több mint 2 600 sportolója egy sportklub keretein belül, a DVTK brandet használva sportolna tovább, fontos lenne, hogy az edzőinket és sportolóinkat a legkevésbé viselje meg a kialakult helyzet. A klubvezetés bízik benne, amikor újraindul a sportélet az országban, a DVTK ott tudja folytatni a munkát, ahol az a rendkívüli intézkedések meghozatala előtt abbamaradt – tette hozzá a klubvezető.

Dr. Szabó Zsolt, a DVTK orvosigazgatója reméli, az önkéntes karantén és a „Maradj otthon!” kampány enyhíteni fogja az egészségügyi túlterheltséget.

Ám ha a kijelölt egészségügyi ellátóhelyek kapacitása nem lenne elég, akkor felajánlják az egészségügyi szolgáltatásaikat a járvány legyőzéséhez. – A DVTK Medical elsősorban a diagnosztika és a rehabilitáció területére specializálódott, de szükség esetén profilmódosítással akár a vírusos betegek tesztelésével, a társbetegségek diagnosztizálásával is segíthet. Ez ügyben folyamatosan egyeztetünk a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház És Egyetemi Oktatókórház, mint a régióban kijelölt járványügyi központi kórház vezetésével – zárta Dr. Szabó Zsolt.

A DVTK vezetése szeretné nagyrabecsülését kifejezni a klub szurkolóinak, akik gyűjtést kezdeményeztek és arra buzdítják a szurkolókat, hogy egy képzeletbeli DVTK - FTC mérkőzés 1 500 forintos belépőjegyeinek árával támogassák az egészségügyben dolgozókat.

A DVTK úgy döntött, a szurkolók által megálmodott „telt házas” mérkőzés első és második félidejének kezdőrúgását is megvásárolja 100 ezer forintért, és a klub kommunikációs eszközeivel természetesen segíti a kampány népszerűsítését.
MiskolcDVTKadománygyűjtés

Szóljon hozzá!

Hirdetés