Hirdetés
Hirdetés

Fontos a tiszta levegő, ne szennyezze Miskolcon sem!

| 2020. 03. 30. | 20:21:00
Kérik, halasszák el a zöldhulladék égetését.
Fontos a tiszta levegő, ne szennyezze Miskolcon sem!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A levegő szennyezettsége komoly hatást gyakorol az emberi légzőrendszer és az immunrendszer állapotára – erre figyelmeztetnek a közegészségügyi szakemberek. A szennyezett levegőben gyengül a szervezet védekezőképessége és jobban terjednek a vírusok is.

A szakemberek ezért arra kérnek mindenkit, hogy különös tekintettel a koronavírus-járványra az elkövetkező napokban, hetekben, hónapokban ne égessenek avart, zöldhulladékot.

A szakemberek szerint a légszennyezés eleve súlyosbítja a légzőszervi megbetegedéseket, így a koronavírusos megbetegedések lefolyását is. A tavaszi és őszi hulladékégetési időszak negatív hatásai jól érzékelhetőek voltak már a korábbi években is Miskolcon, az idén áprilisban kezdődő „égetési idény" azonban a járvány előrehaladott időszakában járulhat hozzá a miskolci levegőminőség romlásához.

Éppen ezért mindenkit kér a városvezetés, hogy legalább most ne égesse el a telkén, kertjében keletkező zöldhulladékot, hanem – ha már úgy is otthon kell maradni – próbálja ki a komposztálást, amely nemcsak, hogy nem szennyezi, terheli a környezetet, hanem nagyban javítja a kertek termőföldjének minőségét is.

Hirdetés
Hirdetés