Hirdetés
Hirdetés

Miskolcon ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók

| 2020. 03. 31. | 19:37:00
Tájékoztatást adott ki az MVK Zrt.
Miskolcon ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az MVK Zrt. tájékoztatása szerint április elsejétől az egészségügyi dolgozók díjmentesen utazhatnak a társaság járatain a vészhelyzet megszűnéséig. A díjmentes utazásra való jogosultságot többfajta dokumentummal lehet igazolni. A díjmentes utazás a vészhelyzet kihirdetésének lejártáig vehető igénybe.

A korlátlan díjmentes utazási jogosultság:

  • az egészségügyi szolgáltató, vagy fenntartó által kiállított igazolással, vagy
  • az egészségügyi szakképesítéssel rendelkező személyek részére kiállított, az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító hatósági igazolvánnyal vehető igénybe.
  • ha a fentiek közül egyik sem áll az utas rendelkezésére, akkor az egészségügyi szolgáltató, vagy fenntartó által 2019-ben, vagy 2020-ban kiállított évi 12 alkalmas „Utazási utalvány", valamint a személyi igazolvány és a lakcímkártya együttes felmutatásával is lehetséges legyen díjmentesen utazni.

Az utazási kedvezmény igénybevételére jogosító, március 31-ig érvényben lévő igazolványok, igazolások és utalványok érvényben maradnak a veszélyhelyzet megszüntetését követő tizenötödik napig. Az Utazási utalványra a jogosultság ellenőrzése során nem kerül bejegyzés. 

Hirdetés
Hirdetés