Nőtt a bölcsődei férőhelyek száma Miskolcon

borsodihir.hu

2020.03.25. 14:53

Nőtt a bölcsődei férőhelyek száma Miskolcon

Felújították és bővítették a Margaréta Bölcsődét.

Hirdetés

Több mint 400 millió forint uniós és állami támogatásból kívül-belül megújult az önkormányzati tulajdonban lévő Margaréta Bölcsőde. A Bokréta út 1. szám alatti épületben kicserélték a külső nyílászárókat, külső homlokzati hőszigetelést és födémszigetelést kapott az intézmény, korszerűsítették a fűtést, napelemeket telepítettek.

Az intézmény bővítésének köszönhetően 84-ről 112-re nő a férőhelyek száma. 

A Margaréta Bölcsőde felújítása öt hónapot vett igénybe. Az épületben okosfűtést építettek ki, amit a város energiamenedzsment központja - akár termenként vagy napszaktól függően - szabályoz. Az akadálymentesítésért mozgáskorlátozott vécét alakítottak ki, valamint az épület komplex elérhetőségét biztosító akadálymentes parkolót létesítettek. Az akadálymentesítés a látáskorlátozottakat és hallássérülteket is segíti. A frissen aszfaltozott járdaszakasz a babakocsival érkezők számára is biztosítja az épület megközelíthetőségét.  A felújítás során az intézmény helyiségeit könnyűszerkezetes, hő- és hangszigetelt gipszkarton válaszfalakkal alakították át. Elvégezték a helyiségek festését, burkolását, vizesblokkok felújítását, továbbá az esztétikai szempontokat figyelembe véve a homlokzatot is lefestették.

A korszerűsítés csaknem 70 százalékkal kevesebb felhasznált energiamennyiséget jelent, ami hozzájárul a működtetési költség csökkentéséhez, miközben az épületben tartózkodók hő- és komfortérzete jelentősen javul. 

A város gazdasági fejlődésével együtt megnövekedett az igény az új bölcsődei férőhelyek iránt. A Margaréta Bölcsőde korábban 84 bölcsődés korú gyermek gondozását biztosította 6 csoportban. A Széchenyi 2020-as projekt részeként bővítették a bölcsődét, átalakítottak további épületrészeket is annak érdekében, hogy új gondozási egységet és játszószobát hozzanak létre.

A miskolci önkormányzat intézmény-felújítási programja továbbra is folytatódik, végső cél az összes városi fenntartású bölcsőde, óvoda és orvosi rendelő korszerűsítése, felújítása. 
Miskolcfelújításbölcsőde

Szóljon hozzá!

Hirdetés