Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ózdon nem nyit ki a piac, de van más megoldás

| 2020. 03. 31. | 17:41:00
A polgármester szerint ott nem tartható a védőtávolság.
Ózdon nem nyit ki a piac, de van más megoldás
Hirdetés
Hirdetés

Rendszeresen egyeztetnek a kórházzal, miközben arra kérik a lakókat, hogy aki teheti, maradjon otthon. Janiczak Dávid polgármester a helyi tévében elmondta, ingyenes hirdetési lehetőséggel támogatják azokat az árusokat, akik a piac bezárása miatt házhozszállításra kényszerülnek - írja az ozd.hu.

A polgármester szerint a legfontosabb, hogy aki csak teheti, maradjon otthon, hiszen így akadályozhatjuk meg a legjobban a vírus terjedését. Erre egyébként egy feliratozott teherautó, hangosbemondó, most pedig már egy kiadvány is felhívja az ózdiak figyelmét.

A minden postaládába eljuttatott tájékoztatón szerepelnek a házi segítségnyújtással kapcsolatos tudnivalók is. Szerinte ezeket a lehetőségeket sokkal több idősnek igénybe kellene vennie. A folyamat gördülékenyebbé tételéhez más területekről csoportosítottak át dolgozókat.

A piacot Ózd első embere továbbra sem tervezi kinyitni, ugyanis, mint hangsúlyozta, ott nem megoldható a vásárlók közötti távolságtartás.

Azonban a kistermelők, kereskedők számára nyílik lehetőség az árusításra. Már több árus önmagától is átállt a házhozszállításra.

Ennek megkönnyítésére felajánlottuk az árusoknak, hogy a városi televízióban ingyenes reklámfelületet biztosítunk számukra, hogy reklámozzák a lehetőséget

- tudatta a polgármester, aki bízik abban, hogy mindenki megtalálja annak a módját, hogy az áruját eljuttassa a vásárlókhoz.

A polgármester a kórházzal is folyamatosan egyeztet, ezért a betegség azonosításához szükséges teszteket rendeltek. Eddig ilyen nem volt az egészségügyi intézményben. Janiczak Dávidot egyébként a protokoll szerint nem tájékoztatják a koronavírusos esetekről. A hatósági házi karanténban lévők ellátása viszont az önkormányzat feladata. Felkészültek rá, de ilyen kérés még nem érkezett a városházára.

"Hivatalos úton eddig tíz határozatot kaptam. Sikerült megtudnom más forrásokból, hogy ötvenöt hatósági házi karanténban lévő személy van Ózdon, ők küldföldről érkeztek haza” - tette hozzá Janiczak Dávid, polgármester. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés