Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ütötték-rúgták az miskolci utcán áldozatukat

| 2020. 03. 19. | 13:34:00
Letartóztatták a rablókat.
Ütötték-rúgták az miskolci utcán áldozatukat
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a gyanúsítottnak, aki további három társával az utcán rabolt ki egy vásárlásból hazafelé tartó férfit.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított és társai február 29-én 12 óra körüli időben Miskolcon, a Testvériség utcán figyeltek fel a sértettre, aki a boltból haladt a lakása felé az utcán. Rátámadtak, ütni kezdték, a sértett a földre esett, azonban a gyanúsítottak tovább bántalmazták, miközben pénzét követelték tőle. A sértett egyik karjával a felé irányuló ütéseket, rúgásokat igyekezett kivédeni, míg másik kezét a zsebében tartva szorított a pénzét.

A gyanúsítottak kihúzták a zsebből a sértett kezét, szétfeszítették az ujjait, így szerezték meg a nála lévő 8 ezer forintot. A sértett férfi könnyebb sérüléseket szenvedett.

A gyanúsítottal szemben rablás elkövetése miatt indult eljárás, bűnösségének megállapítása esetén 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés mértékére figyelemmel a bíróság álláspontja szerint a gyanúsított vonatkozásában fokozottan fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani kell attól is, hogy a gyanúsított szabadon bocsátása esetén a még ki nem hallgatott gyanúsított társait megfélemlítené, megnehezítve ezzel a bizonyítást. A férfi személyi körülményeire tekintettel az sem zárható ki, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. Mindezeket figyelemmel a járásbíróság április 18-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A bíróság végzését a gyanúsított tudomásul vette.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés