Hirdetés
Hirdetés

Veres Pállal egyeztetett a kanadai nagykövet

| 2020. 03. 04. | 17:44:00
A gazdaságfejlesztés is szóba került.
Veres Pállal egyeztetett a kanadai nagykövet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kanada nagykövetét, Caroline Charette-tet fogadta Veres Pál polgármester a Városházán március 4-én. A külképviseleti vezető decemberben kezdte meg misszióját, első magyarországi vidéki útja Miskolcra vezetett. Veres Pál – miután köszöntötte a diplomatát – röviden összefoglalta a város történelmét, földrajzi elhelyezkedéséből adódó előnyeit, és szólt arról is, hogy Miskolc jelenlegi vezetése amellett, hogy egy élhetőbb, zöldebb megyeszékhely megvalósításán dolgozik, mindent megtesz azért is, hogy a város gazdasága több lábon álljon – olvasható a polgármesteri hivatal közleményében.

Caroline Charette elmondta, magyarországi missziójának egyik fő célja a Kanada és az Európai Unió által megkötött átfogó gazdasági és kereskedelmi megállapodás erősítse, ezen túlmenően pedig feladatának tekinti a kis- és középvállalatok bevonását is az együttműködési folyamatokba.

Veres Pál közölte, mindez kiválóan illeszkedik a város terveihez, hiszen az egyik fő cél a 100-300 főt alkalmazó cégek idecsábítása, illetve annak elérése, hogy minél többféle vállalkozás telepedjen le az ipari parkokban, és így bármilyen gazdasági környezetben stabil maradjon a város gazdasága. A kanadai nagykövet szólt még a sport, a kultúra, és a fesztiválok terén meglévő jó kapcsolatokról, emlékeztetve, a kanadai nagykövetség 2019-ben támogatta a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált, és ezt szeretnék idén is megtenni.

Hirdetés
Hirdetés