Hirdetés

Bárkiből lehet újrahasználati nagykövet Miskolcon

borsodihir.hu

2020.04.28. 18:06

Bárkiből lehet újrahasználati nagykövet Miskolcon
(Fotó: minap.hu)

Ami nekünk már szemét, az másnak hasznos lehet.

Hirdetés

Hirdetés

A Miskolci Újrahasználati Központ a Bay Zoltán Kutatóintézettel együttműködve részt vesz a smart városi újrahasználati törekvések érdekében létrehozott SURFACE elnevezésű projektben. A SURFACE projekt fő célkitűzése a környezet állapotának, valamint az életminőségnek a javítása az újrahasználati központok vonzáskörzetében, melyet a környezeti fenntarthatósággal összhangban létrehozott multifunkciós újrahasználati központ kialakításával, és az érintett szereplők bevonásával kívánja elérni. 

A környezeti fenntarthatóság kérdése egyre fontosabb témává válik napjainkban. Ebben kulcsfontosságú szerepe van a hulladékkeletkezés megelőzésének. A hulladékká válás elkerülésének egyik gyakorlati módja, hogy a hétköznapi tárgyaknak, eszközöknek meghosszabbítjuk a használati fázisát. A számunkra értéktelen, haszontalan tárgyakat nem a szemétbe dobjuk, hanem lehetővé tesszük, hogy másnak még hasznosak legyenek.

Ezért a Bay Zoltán Kutatóintézet a Mirehu Nonprofit Kft. bevonásával a SURFACE projekt keretében online kampányt hirdet Légy újrahasználati nagykövet! címmel.

Kihasználva azt a többletidőt, amit a kényszerű karantén ad, nézzen körül a környezetében, hogy melyek azok a tárgyak, amik már nem fontosak, csak a helyet foglalják. A kampány célja a környezeti szemléletformálás és társadalmi felelősségvállalás növelése, hiszen a kiválogatott holmik új gazdára találhatnak. A veszélyhelyzet után a tárgyak díjmentesen leadhatók a Miskolci Újrahasználati Központban.

Ezek lehetnek:

  • jó állapotú lakberendezési tárgyak, bútorok,
  • jó állapotú sporteszközök (kerékpár, labda, roller),
  • jó állapotú konyhai eszközök,
  • jó állapotú könyvek,
  • feleslegessé vált, de még biztonságosan használható (nem elektromos) eszközök,
  • minden olyan egyéb tárgy, eszköz, amely a háztartásban feleslegessé vált, de mások számára még a mindennapi élet során használható.
A MÚK-ban természetes személyek adhatnak le tárgyakat, és a leadott tárgyak – bárki által jelképesnek tekinthető összegért cserében – elvihetők.
Miskolci Újrahasználati Központ

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés