Hirdetés
Hirdetés

Bércsökkentés a miskolci városi cégeknél

| 2020. 04. 08. | 18:35:00
A munkahelyek megőrzésével magyarázzák a kényszerű lépést.
Bércsökkentés a miskolci városi cégeknél
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Áprilistól eltérő mértékben, de csökkennek a dolgozói bérek a Miskolc Holding Zrt. tagvállalatainál – közölte április 8-án a miskolci polgármesteri hivatal, hozzátéve, hogy a döntés alapelveit egy igazgatósági határozattal elfogadott munkáltatói előterjesztés rögzíti.

Mint írják, hozzá kell nyúlni a bérekhez annak érdekében, hogy senkit se kelljen elbocsátani. A vállalatcsoport bevételeire súlyosan kihat a veszélyhelyzet, milliárdos bevételcsökkenéssel kell számolni, amelyet saját erőből nem képesek kigazdálkodni . Ezért kénytelenek lépéseket tenni a működőképesség megőrzése, a város alapvető szolgáltatásainak biztosítása érdekében emlékeztettek – indokolták a kényszerintézkedést.  

[Beillesztett cikk: Számba venni sem könnyű Miskolc veszteségeit]

– A cégvezetés továbbra is figyelemmel kíséri a kormány által meghozott gazdasági intézkedéseket. Ha a munkavállalók és a foglalkoztatás, valamint a munkahelymegtartás szempontjából kedvező kormányzati döntések születnek, abban az esetben a Miskolc Holding Zrt. is meghozza az ehhez kapcsolódó intézkedéseket, hiszen elsődleges szempont a munkahelyek megőrzése – olvasható a közleményben.

Hirdetés
Hirdetés