Hirdetés
Hirdetés

Fokozottan ellenőrzik a miskolci piacokat

| 2020. 04. 20. | 09:43:00
Három nap alatt háromezer maszkot osztottak ki a rendészet munkatársai.
Fokozottan ellenőrzik a miskolci piacokat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A piacokat a következő napokban is fokozottan ellenőrzik a rendészet munkatársai. Veres Pál közleményében továbbra is arra kér mindenkit, tartsák be a veszélyhelyzetre vonatkozó szabályokat, vegyék figyelembe a kormányzati, önkormányzati intézkedéseket.

A polgármester tudatta: minden miskolci érdeke a járvány megfékezése, ehhez azonban figyelnünk kell egymásra.

Veres Pál április 17-én, pénteken rendelte el a piacokon a járványügyi szabályok szigorítását. Ennek értelmében délelőtt 9 és 12 óra között a vásárlóknak és az árusoknak is kötelező maszkot viselniük, valamint a piacon automata kézfertőtlenítő berendezéseket helyeztek ki, és folyamatos a takarítás, fertőtlenítés.

Péntektől a rendészet munkatársai is fokozott ellenőrzést tartottak a piacokon, valamint közel háromezer maszkot osztottak ki ingyen az elmúlt három napban a vásárlók között.

Igyekeztek felhívni a vásárlók figyelmét az időkorlátra is, hiszen a kormányrendelet szerint 65 év felettiek 9 és 12 között nem tartózkodhatnak az üzletekben, piacokon. Mindezen intézkedések célja: óvni a lakosságot a koronavírustól, gátolni a fertőzés terjedését, és mindenekelőtt védeni a betegség által leginkább veszélyeztetett korosztályt, az idősebbeket. A Miskolci Önkormányzati Rendészet tapasztalata az volt, hogy az intelmek ellenére pénteken sokan mentek vásárolni, és sajnos az idősebbek megpróbáltak 9 óra előtt bejutni a piacra.

Hirdetés
Hirdetés