Hirdetés
Hirdetés

Kétszínűséggel vádolják a miskolci Fidesz-KDNP-t

| 2020. 04. 04. | 20:29:00
Velünk a Város: 450 millió forintot vonna el a kormány Miskolctól 
Kétszínűséggel vádolják a miskolci Fidesz-KDNP-t
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kormány valós támogatások helyett 450 millió forinttal rövidítené meg Miskolc költségvetését járványügyi segítség címén. Azt a költségvetést, amely már most is borotvaélen táncol a járvány miatti bevételkiesések és a fideszes városvezetés 9 évi felelőtlen gazdálkodása miatt – olvasható a Velünk a Város Lokálpatrióta Egyesület április 4-i közleményében.

Ahelyett, hogy a helyi fideszes politikusok minden erejüket latba vetve lobbiznának a kormánynál a város-védelmi feladatok érdekében, hogy Miskolc több pénzhez jusson – folytatódik a kommüniké –, boldogan mosolyognak maszkosztós képeiken, asszisztálva ahhoz, hogy a kormány még azt a kicsit is elvenné, ami maradt. 

– A miskolci Fidesz-KDNP hetek óta álságos politikát folytat. Az előző városvezetés a csőd szélére taszította a miskolci tömegközlekedést, most újabb és újabb igényeket nyújt be a cég működésével kapcsolatban. A Fidesz-KDNP a helyi operatív törzs ülésén egyetértett abban, hogy a 15 perces türelmi idő elegendő könnyítés a hétköznapi parkolási problémák megoldására. Támogatta, hogy a lakosság inkább maradjon otthon, tehát nem célravezető a teljes ingyenesség bevezetése. Ezeken az üléseken Alakszai Zoltán, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője még támogatta e javaslatokat, amelyeket most álságosan kritikával illet. Ellenvetésük, javaslatuk nem volt – utalnak arra, hogy a kormánypártok 2019-es miskolci polgármester-jelöltje ingyenes parkolást sürget a járvány idejére.

A Velünk a Város frakciója azt várja el a miskolci ellenzéktől – írják –, hogy tartsa magát az eredeti ígéretéhez,  segítse az önkormányzatot, ne pedig akadályozza.

Hirdetés
Hirdetés