Hirdetés
Hirdetés

Látványos munkákkal folytatódik az Y-híd építése Miskolcon

| 2020. 04. 07. | 18:32:00
Nincs különösebb csúszás az projekt ütemezésben.
Látványos munkákkal folytatódik az Y-híd építése Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Vörösmarty utca kapacitásbővítését is magába foglaló beruházásnak köszönhetően, várhatóan 2022 végétől nagymértékben javul Miskolc egyik frekventált városrészének, Martinkertvárosnak az elérhetősége. A beruházásról Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője és Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője tartott sajtótájékoztatót.

A közműkiváltások előkészítése, terveztetése nagy erőkkel zajlik, a híd terveit pedig jelenleg véglegesítik. A híd támaszrendszereinek előzetes kitűzése megtörtént, a próbacölöpözés helyét is kijelölték. A szakemberek jelenleg a próbacölöpözést végzik, amely a híd alapozás statikai tervének véglegesítéséhez szolgáltat majd valós idejű tényadatokat. A hidraulikusan megterhelt próbacölöp mérési eredményei alapján állapítják meg, hogy a tervezett cölöpök megfelelőek vagy esetlegesen módosításra lesz szükség.

A kivitelező ezt követően az Y-híd Vörösmarty és Kisfaludy utcák találkozásától keleti irányban tervezett támaszait alakítja ki, és a támaszok által határolt területen kezdi meg a híd és a kapcsolódó támfal építését. A munkálatok  jelenlegi fázisa 2021 elejéig tart, ezalatt a közforgalom a Pfaff Ferenc és Kisfaludy Károly utakon várhatóan fennmaradhat.

A Modern Városok Program keretében 2018-ban jelentettük be, hogy megszületett a kormányhatározat az Y-híd megépítéséről. Tavaly ősszel leraktuk az alapkövet, most pedig megkezdődik az építkezés. Azt reméljük, hogy a beruházás 2022 végi átadásával megszűnnek a környéken csúcsidőben jelentkező torlódások. Mindazoknak pedig, akik ezen városrészek felől hagyják el Miskolcot, nem kell keresztülmenniük a Belvároson.

mondta Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője. 

Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője arról számolt be, hogy a kialakult járványügyi helyzet és az ahhoz kapcsolódó intézkedések ellenére sincs különösebb csúszás az projekt ütemezésben. A kivitelező mindent megtesz a folyamatos előrehaladás érdekében. A beruházás az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a He-Do Kft. végzi nettó 13,5 milliárd forint értékben.

nif.hu

Hirdetés
Hirdetés